ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή και ο δεύτερος αρχηγός της σπείρας ναρκωτικών

στη-φυλακή-και-ο-δεύτερος-αρχηγός-της-σ-249043

Προφυλακιστέο ακόμη ένα μέλος – Ελεύθερη με όρους η κοινωνική λειτουργός

Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Βόλου και ο δεύτερος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, 55χρονος Βολιώτης, που συνελήφθη στην ευρεία αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου το περασμένο Σαββατοκύριακο, η οποία οδήγησε στην κατάσχεση ηρωίνης βάρους 729,26 γραμμαρίων και στη σύλληψη συνολικά εννέα ατόμων.

Προχθές στις 11.30 το βράδυ με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή έγιναν άλλες δύο προφυλακίσεις, του 55χρονου και ενός μέλους της οργάνωσής του, που ήταν το δεξί του χέρι.

Στον ανακριτή Βόλου ολοκληρώθηκαν οι απολογίες. Τελικά, η κοινωνική λειτουργός αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Για τη διακίνηση των ναρκωτικών προφυλακίστηκαν συνολικά τέσσερα άτομα, οι δύο αρχηγοί των εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν και δύο άτομα από κάθε συμμορία, εκ των οποίων ο ένας είναι ο 65χρονος Αθηναίος που κατελήφθη στο μπλόκο στη Λαρίσης το Σάββατο να μεταφέρει στον Βόλο από περιοχή της Βορείου Ελλάδος ηρωίνη βάρους 560 γραμμαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι απολογούμενοι για τη δράση τους οι φερόμενοι ως αρχηγοί των συμμοριών αποποιήθηκαν κάθε ευθύνη, ενώ τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων επικαλέστηκαν χρήση ναρκωτικών ουσιών για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους και σε ορισμένες περιπτώσεις και εκμετάλλευση λόγω της τοξικοεξάρτησης.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε σε βάρος των συλληφθέντων ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης, σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης καθώς και της διακίνησης ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.

Οι περίεργες αγορές ακινήτων του 67χρονου Βολιώτη, που δήλωνε άπορος και σιτιζόταν σε Σπίτι Γαλήνης, δεν άργησαν να κινήσουν τις υποψίες. Οταν προχώρησε η αστυνομική έρευνα και το Τμήμα Δίωξης είχε στα χέρια του τα στοιχεία που απαιτούταν αποδομήθηκαν πλήρως και οι δύο συμμορίες.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν σε ευρεία επιχείρηση το Σαββατοκύριακο τους φερόμενους ως αρχηγούς των οργανώσεων και όλα τα μέλη τους, που μεταξύ τους είχαν διακριτούς ρόλους. Η μία συμμορία αποτελούταν από πέντε μέλη, ενώ η δεύτερη από τέσσερα.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε εννέα άτομα, ημεδαπούς, ηλικίας από 35 έως 67 ετών, ανάμεσα στα οποία και κοινωνική λειτουργός, ενώ σχημάτισαν δικογραφία κατά ενός εγκλείστου 33 ετών σε σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης στη Λάρισα.

Οι εγκληματικές οργανώσεις θα διακινούσαν 7.290 δόσεις «λευκού θανάτου» στη Μαγνησία αντί του ποσού των 36.500 ευρώ. Πουλώντας «λευκό θάνατο» εκτιμάται ότι απεκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις 60.000 ευρώ.

Συγχαρητήρια ανακοίνωση

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας συγχαίρει θερμά τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου που κατόρθωσε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολύμηνη παρακολούθηση να εξαρθρώσει δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ηρωίνη στην περιοχή του Βόλου.

«Μακριά από οικογένειες και υποχρεώσεις, ακόμα και μέσα στις γιορτές, καθώς έτσι επιβαλλόταν επιχειρησιακά και δικονομικά, οι αστυνομικοί εκτέλεσαν το καθήκον τους και έφεραν σε πέρας αυτή τη μεγάλη επιχείρηση με απόλυτα θετικά αποτελέσματα. Τα συγχαρητήρια λοιπόν δεν ανήκουν αποκλειστικά στα μέλη του Τ.Δ.Ν., αλλά ομοίως, ίσως και περισσότερο, στους δικούς τους ανθρώπους, παιδιά, συζύγους, γονείς, που τόσους μήνες καρτερικά υπέμειναν και στερήθηκαν την παρουσία τους, με επιστέγασμα την απουσία τους μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η κοινωνία του Βόλου σάς ευγνωμονεί για το έργο σας, με το οποίο κάνετε υπερήφανους κι όλους τους συναδέλφους μας.

Συγχαρητήρια και πάλι και καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας να απαλύνετε τη δυστυχώς πολύπαθη πόλη μας στο θέμα των ναρκωτικών», προσθέτει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου