ΤΟΠΙΚΑ

2.200 επισκέπτες στον Βόλο και στο βουνό των Κενταύρων

2-200-επισκέπτες-στον-βόλο-και-στο-βουνό-τω-255147

Πληρότητες που ξεπερνούν το 85% έχουν τα ξενοδοχεία στον Βόλο, τη Μακρινίτσα, την Πορταριά και τα Χάνια. Μάλιστα στα υψηλής κατηγορίας ξενοδοχεία οι κρατήσεις δωματίων φθάνουν στο 95%.

Ενόψει της Πρωτοχρονιάς οι επισκέπτες της Μαγνησίας ξεπερνούν τους 2.200. Κατά κύριο λόγο είναι Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς, όμως υπάρχουν πολλοί τουρίστες και από την Πελοπόννησο, την Κρήτη αλλά και την Κύπρο.

Το σκηνικό του τουρισμού συμπληρώνουν οι ξένες αγορές με όλες τους Γερμανούς και τους Αυστριακούς που έχουν σπίτια στο Πήλιο να δίνουν το παρών τους στις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Προβλέψεων Τουρισμού του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Λεβέντης, λέει ότι η κίνηση στην περιοχή έχει κλειδώσει στα προαναφερόμενα ποσοστά. Ο Βόλος και το Πήλιο είναι υψηλά στην προτίμηση για διακοπές τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ο κ. Λεβέντης λέει ότι επισκέπτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και λίγοι Κύπριοι επιλέγουν την Μαγνησία για τις διακοπές τους και προχωρούν σε διήμερες κρατήσεις.

Ωστόσο, διαφορετική εικόνα επικρατεί στους υπόλοιπους προορισμούς του Πηλίου. Οπως ενημερώνει, στα υπόλοιπα χωριά του βουνού των Κενταύρων, τόσο στο ορεινό Πήλιο όσο και στο παραθαλάσσιο, η πληρότητα κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα.

«Αυτό σημαίνει για την ξενοδοχειακή γλώσσα ότι υπάρχουν περιθώρια φιλοξενίας πολλών ακόμη τουριστών, καθώς συνολικά τα κρεβάτια είναι περί τα 4.000», προσθέτει.

Οι επισκέπτες του Πηλίου απόλαυσαν χθες λευκό τοπίο και χάρηκαν το χιόνι σε ιδανικές συνθήκες χωρίς να υπάρχουν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας.

Επρόκειτο για μία καλή κίνηση σε Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα και Χάνια, λέει από την πλευρά ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης.

«Αν αναλογιστεί κανείς ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μεγάλη καταστροφολογία για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τότε οι πληρότητες κυμαίνονται σε σχετικά ικανοποιητικά επίπεδα και αποτελούν μία τονωτική ένεση για τους επαγγελματίες του τουρισμού», συμπληρώνει.

Οι ξενοδόχοι ανέμεναν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. «Οι υπόλοιπες περιοχές του Πηλίου και της Μαγνησίας καταγράφουν πληρότητα στο 65-70%», εξηγεί ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου