ΤΟΠΙΚΑ

Κοσμοσυρροή για μισθούς, συντάξεις στις Τράπεζες του Βόλου

κοσμοσυρροή-για-μισθούς-συντάξεις-στ-258834

Πέραν της μίας ώρας η αναμονή για την εξυπηρέτηση του πολίτη, εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης στα γκισέ και τα ΑΤΜ

Το αδιαχώρητο χθες στις Τράπεζες, με τις αίθουσες αναμονής να πλημμυρίζουν από κόσμο και τους πολίτες να σχηματίζουν ουρές ακόμη και έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα.

Η πληρωμή συντάξεων, μισθών, δώρων και επιδομάτων προκάλεσε συνθήκες ασφυξίας, καθώς παράλληλα γινόταν και η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, αλλά και άλλων φορολογικών υποχρεώσεων, όπως του ΕΝΦΙΑ και ρυθμίσεων.

Οι υπάλληλοι των τραπεζών βρήκαν με το άνοιγμα των τραπεζικών καταστημάτων τους πολίτες να σχηματίζουν ήδη ουρές έως και 30 ατόμων. Εως αργά το μεσημέρι κατέβαλαν γενναία προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των πολιτών, με την αναμονή δυστυχώς λόγω του συνωστισμού να φθάνει και τη μία ώρα.

Στις 13:00 το μεσημέρι στην Εθνική Τράπεζα στην Ιωλκού είχαν εξυπηρετηθεί τουλάχιστον 200 άτομα και βρίσκονταν στην αναμονή δεκάδες. Όλο το προσωπικό του τραπεζικού καταστήματος βρισκόταν επί ποδός για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Παραπλήσια εικόνα υπήρχε και στην Πειραιώς, στην Ιάσονος με Καρτάλη, όπου στις 13:20 είχαν εξυπηρετηθεί ήδη περίπου 250 άτομα.

Η εικόνα αυτή υπήρχε παρά το γεγονός ότι στις Τράπεζες λειτουργούν πλέον αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων αλλά και καταβολής δανείων και άλλων υποχρεώσεων.

Δυστυχώς, ένας σημαντικός αριθμός των πολιτών, κατά κύριο λόγο ηλικιωμένα άτομα, αρνούνται να κάνουν χρήση αυτών των μηχανημάτων και επιμένουν να περιμένουν εξυπηρέτηση από το γκισέ, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή οι συναλλασσόμενοι διεκπεραιώνουν σε κάθε επίσκεψή του περισσότερες από μία συναλλαγές και γι’ αυτό η εξυπηρέτησή τους μπορεί να είναι πολύωρη.

Οι υπάλληλοι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να εξυπηρετήσουν τους συναλλασσόμενους, δεν μπορούν όμως να κάνουν και το αδύνατο δυνατό.

«Ολοι οι συναλλασσόμενοι βιάζονται να εξυπηρετηθούν και όλοι έχουν και από μία ανάγκη. Άλλος επικαλείται το παιδί του που είναι άρρωστο, άλλο το συγγενή του που έχει στο Νοσοκομείο», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Να επισημανθεί ότι κοσμοσυρροή στις τράπεζες παρατηρείται πάντοτε, όταν γίνεται η πληρωμή μισθών και συντάξεων. Όμως, στο τέλος κάθε χρόνου υπάρχει και η καταβολή των τελών και βέβαια φορολογικών υποχρεώσεων όπως ο ΕΝΦΙΑ, ενώ ένα μεγάλο μέρος των συναλλασσόμενων είναι ενταγμένο σε ρυθμίσεις στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου