ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας στον Βόλο καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών

αυξημένα-μέτρα-τροχαίας-στον-βόλο-καθ-258882

Συνεχείς έλεγχοι για παράνομη στάθμευση, επικίνδυνη οδήγηση και υπό την επήρεια αλκοόλ

Σε πλήρη ισχύ είναι τα αυξημένα μέτρα του Τμήματος Τροχαίας Βόλου και της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων για την ομαλή και απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και για την αποτροπή των παραβάσεων, που ευθύνονται για τα τροχαία ατυχήματα.

Ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βόλου Αθανάσιος Κουλούρης ενημέρωσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών θα υπάρχουν εμφανείς δυνάμεις της Τροχαίας σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, αλλά και στις επαρχιακές και τις εθνικές οδούς.

Πληρώματα με περιπολικά θα βρίσκονται ακροβολισμένα σε όλα τα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου και θα ελέγχουν την υπερβολική ταχύτητα, την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, την επικίνδυνη οδήγηση, την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, όπως τη χρήση των ζωνών ασφαλείας και του κράνους.

Στόχος είναι η αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στις γιορτές, που αυξάνονται η κίνηση των οχημάτων και μοιραία η παραβατικότητα των οδηγών.

Παράλληλα, δυνάμεις της Τροχαίας θα έχουν εμφανή παρουσία στον ορεινό όγκο του Πηλίου που λόγω των γιορτών έχει μεγάλη επισκεψιμότητα.

Στο πολεοδομικό συγκρότημα οι τροχονόμοι θα ελέγχουν την κίνηση των αυτοκινήτων σε όλες τις κεντρικές οδούς και τις λεωφόρους, αλλά και την παράνομη στάθμευση με στόχο την ομαλή κίνηση των οχημάτων.

Στη καρδιά της πόλης οι τροχονόμοι θα λαμβάνουν κυκλοφοριακά μέτρα για την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών στις διαβάσεις και στους πεζοδρόμους με πεζούς τροχονόμους.

«Εχουμε συντονιστεί με τη Δημοτική Αστυνομία και λειτουργούμε από κοινού», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κουλούρης.

Τα αυξημένα μέτρα τροχαίας θα είναι σε ισχύ έως και τις 15 Ιανουαρίου, τόσο στο κέντρο του Βόλου, όσο και στη Νέα Ιωνία.

Εμφαση θα δίνεται και στην αποτροπή οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Συνεργεία του Τμήματος Τροχαίας Βόλου θα διενεργούν διαρκείς ελέγχους σε όλα τα σημεία όπου υπάρχει αποχώρηση από κέντρα διασκέδασης κάθε βράδυ και όπου απαιτείται θα ακολουθεί αυτόφωρη διαδικασία, όπως ακριβώς προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας.

Ο διοικητής της Τροχαίας Βόλου προτρέπει σε πιστή τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μεγάλη προσοχή στην οδήγηση κατά τη διάρκεια των γιορτών, ώστε να μη σημειωθούν ατυχήματα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου