ΑΛΜΥΡΟΣ

Όραμα Ελπίδας μεταφέρουν πέντε Αλμυριώτες εθελοντές

όραμα-ελπίδας-μεταφέρουν-πέντε-αλμυρ-259265

Η δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων είναι καθοριστικής σημασίας για ασθενή, που χρήζει μεταμόσχευσης

Εκπαιδεύτηκαν για το Όραμα Ελπίδας και μεταφέρουν μήνυμα ζωής. Πέντε Αλμυριώτες εθελοντές δοτών μυελού των οστών συγκρότησαν ομάδα και δίνουν το «παρών» σε κάθε εκδήλωση και δράση.

Η εκπρόσωπος της ομάδας, Δήμητρα Θεοδωράκη, λέει ότι η κινητοποίηση των εθελοντών δοτών μυελού των οστών ξεκίνησε όπως αρχίζουν πολλές πρωτοβουλίες εθελοντικής δράσης, αφύπνισης και ενημέρωσης του κοινού για ένα θέμα που είναι τόσο γνωστό και τόσο άγνωστο ταυτόχρονα σε όλους μας.

«Επηρεασμένοι από προσωπικές, οικογενειακές ή και φιλικές ιστορίες που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις λέξεις λευχαιμία, μεταμόσχευση, συμβατός δότης, μυελός των οστών, ήρθαμε σε επικοινωνία με το Σωματείο “ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο” που είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

Η επαφή συνοδεύτηκε από ενημέρωση των μελών μας, υπογραφή συμφώνου για την εθελοντική εκπροσώπηση του Συλλόγου, εξασφάλιση του απαραίτητου ενημερωτικού υλικού και εξοπλισμού και συνεργασία στη συνδιοργάνωση δράσεων που αποσκοπούν στην ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία της προσφοράς μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων και την εγγραφή τους ως εθελοντές δότες», τονίζει.

Οι εθελοντές δραστηριοποιούνται υπό τη σκέπη του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας», που είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2012 και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με πρόεδρο την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους. Αυτό που διαφοροποιεί, όμως, τους δύο συλλόγους μεταξύ τους είναι ότι το «Οραμα Ελπίδας» αφενός μεν απλώνει τη δράση του και στους ενήλικες και ιδιαίτερα σε εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους, αφετέρου εμπεριέχει στους σκοπούς του την έρευνα για τον καρκίνο.

Κύριοι σκοποί του Συλλόγου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων και τη σημασία της προσφοράς τους σε ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση, και κατ’ επέκταση την με κάθε τρόπο προσπάθεια αύξησης του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα και την εγγραφή τους στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου