ΤΟΠΙΚΑ

«Οι διαμάχες στη Μαγνησία αφήνουν μεγάλα έργα πίσω»

οι-διαμάχες-στη-μαγνησία-αφήνουν-μεγ-262755

Κριτική του περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την πορεία των μεγάλων έργων

«Οι διαμάχες αφήνουν πίσω μεγάλα έργα στη Μαγνησία». Στην επισήμανση αυτή προχώρησε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενημερώνοντας για τα έργα που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις επισκέψεις του στα υπουργεία.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι έργα, όπως η ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας, το δικαστικό μέγαρο Βόλου και η διαχείριση απορριμμάτων, δεν προχωρούν, κάτι που, όπως είπε, είναι θέμα συνεργασίας και αποτελεσματικότητας.

«Με ανησυχούν και με θυμώνουν τα φαινόμενα αυτά», είπε ο ίδιος.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενημέρωσε ότι επισκέφτηκε το υπουργείο για το θέμα του περιφερειακού και, όπως είπε, οι υπηρεσίες δεν γνωρίζουν ούτε καν πού βρίσκεται η μελέτη στο κομμάτι Μπουρμπουλήθρας – Λαρίσης.

«Καταλήξαμε να το πάμε τμηματικά. Στην πορεία άλλαξε η μελέτη, γιατί στο λιμάνι είχε σηματοδοτημένο κόμβο και το αλλάξαμε σε κυκλικό και προχωράμε στην άμεση μελέτη του κυκλικού κόμβου μέχρι τον βιολογικό για να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας», τόνισε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να προλάβουμε το ΕΣΠΑ. Ακόμη, ενημέρωσε ότι η μελέτη για τη γέφυρα στη λαχαναγορά ολοκληρώθηκε και ότι τις επόμενες ημέρες υπογράφεται από τον Δήμο.

Για τη μελέτη παράκαμψης της Αγριάς είπε ότι στο υπουργείο λένε ότι είναι παλιά. «Τη ζητήσαμε να δούμε πού κουμπώνει. Να τακτοποιήσουμε τα ζητήματα που υπάρχουν, πάντα στο αίτημα να μας δώσουν τον περιφερειακό να τον τελειώσουμε. Δεν πάει άλλο. Εμπαιζόμαστε όλοι, γιατί η πρόοδος είναι μηδενική», πρόσθεσε.

Ειδική μνεία έκανε και για το έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας, το οποίο όπως είπε δεν έχει ενταχθεί ακόμα στο ΕΣΠΑ, εξαιτίας του «S» και των διαμαχών που υπήρχαν στη Νέα Ιωνία.

«Ολη αυτή η διαδικασία προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα», είπε και ενημέρωσε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο και Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο να δει το θέμα και να το προχωρήσει.

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας υπέγραψε χθες τη σύμβαση για την υλοποίηση εργασιών τακτικής συντήρησης στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας και Β. Σποράδων για την αντιμετώπιση φθορών σε υφιστάμενα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με την τοποθέτηση νέων όπου απαιτείται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου