ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση 22 μηνών σε 42χρονο για τον άσκοπο πυροβολισμό στη Νέα Ιωνία

φυλάκιση-22-μηνών-σε-42χρονο-για-τον-άσκοπ-264560

Μετά το επεισόδιο που προκάλεσε έξω από μπαρ στη Νέα Ιωνία

Ποινή φυλάκισης 22 μηνών επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 42χρονο Βολιώτη, που τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα έξω από καφέ μπαρ.

Ευτυχώς, από το επεισόδιο δεν τραυματίστηκε κάποιος από τους θαμώνες, καθώς τα σκάγια βρήκαν στη μαρκίζα του διπλανού καταστήματος.

Ο ιδιοκτήτης του καφέ – μπαρ επισήμανε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να τους είχε σκοτώσει.

Ο 42χρονος δικάστηκε χθες για άσκοπο πυροβολισμό, απλή σωματική βλάβη, απειλή, παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Η πολιτική αγωγή ζήτησε από το δικαστήριο να παύσει η εναντίον του ποινική δίωξη για την απλή σωματική βλάβη και την απειλή. Ζήτησε όμως την τιμωρία του 42χρονου για τις υπόλοιπες πράξεις.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του είπε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς είναι χρόνια άνεργος.

Τη νύχτα του επεισοδίου είπε ότι ήταν στο σπίτι του και γιόρταζε με συγγενείς του, καθώς η αδερφή ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο το παιδί της.

Κατανάλωσε κρασί και στη συνέχεια πήγε μόνος του στο καφέ – μπαρ. Είπε ότι εκεί ήπιε άλλα πέντε ποτά, όταν του ζήτησαν να φύγει, επειδή ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Πλήρωσε τον λογαριασμό και αποχώρησε κακήν κακώς χωρίς να πάρει τα ρέστα και την απόδειξη.

Στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του, πήρε την κυνηγετική καραμπίνα και επέστρεψε στο μπαρ. Για τον άσκοπο πυροβολισμό είπε ότι δεν γνωρίζει γιατί προχώρησε σε αυτή την πράξη. Για να δικαιολογηθεί επικαλέστηκε το πρόβλημα ανεργίας που αντιμετωπίζει και ζήτησε «συγγνώμη».

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που έδωσε και τον έκρινε ένοχο. Τον καταδίκασε για τον άσκοπο πυροβολισμό και παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Μάλιστα, το Αυτόφωρο κίνησε διαδικασία προκειμένου να διωχθεί ποινικά και ο 73χρονος που πούλησε στον κατηγορούμενο το όπλο χωρίς εκείνος να έχει άδεια κατοχής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου