ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθεροι χωρίς όρους εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ

ελεύθεροι-χωρίς-όρους-εργαζόμενοι-τη-264998

Νέες απολογίες στον ανακριτή Βόλου, μετά από τη μήνυση της ΕΡΓΗΛ

Αλλοι τρεις νυν και πρώην εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ κλήθηκαν χθες στον ανακριτή Βόλου για να απολογηθούν για ψευδή βεβαίωση και για συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση μετά τη μήνυση της ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ για το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι επισήμαναν στον ανακριτή ότι οι ίδιοι κατέγραψαν αυτά που είδαν ως μέλη των επιτροπών παραλαβής του έργου και ποσοτικής απόκλισης. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Μετά τις απολογίες τους οι εργαζόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους. Ωστόσο, ο δικηγόρος τους Νικόλαος Παπαπέτρος επισήμανε ότι προκαλούνται ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους υπαλλήλους, με αποτέλεσμα να προκύπτει δυσλειτουργία στις δημόσιες υπηρεσίες.

«Υπό τον φόβο διώξεων οι υπάλληλοι αρνούνται να αναλάβουν ευθύνες, συμμετέχοντας σε επιτροπές και οργανισμούς που εκ των πραγμάτων το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι πάντοτε αρεστό στους ενδιαφερόμενους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισημαίνεται ότι μεθαύριο Παρασκευή θα απολογηθούν άλλοι τρεις εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ ήδη έχουν απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι τέσσερις ακόμη.

Οι υπάλληλοι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης, της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση και της απόπειρας απάτης.

Η ΕΡΓΗΛ έχει κινηθεί νομικά κατά εννέα εργαζομένων και ενός πρώην πολιτικού προσώπου για τη γνωστή υπόθεση με το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, για το οποίο ο Αρειος Πάγος έχει επιδικάσει στην εταιρεία ποσό περίπου 10 εκατ. ευρώ, μολονότι όπως αποκαλύφθηκε η ΕΡΓΗΛ δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ είναι δίπλα στους εργαζόμενους και έχει εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση και την αγανάκτησή του για τη σπίλωσή τους με τη συνεχιζόμενη ποινική δίωξή τους από την εταιρεία ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου