ΛΑΡΙΣΑ

Κάθειρξη 14 ετών για επίθεση με μαχαίρι στις φυλακές Λάρισας

κάθειρξη-14-ετών-για-επίθεση-με-μαχαίρι-266358

Επληξε αλλεπάλληλα με μαχαίρι συγκρατούμενό του στις φυλακές Λάρισας τον Ιούλιο του 2018

Κάθειρξη 14 ετών επέβαλε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε 32χρονο υπήκοο Αλβανίας κρατούμενο φυλακών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Τον Ιούλιο του 2018 ο 32χρονος επιτέθηκε σε 30χρονο υπήκοο Βουλγαρίας συγκρατούμενό του στις φυλακές Λάρισας με μαχαίρι και τον χτύπησε αλλεπάλληλα στον θώρακα, τους πνεύμονες, την καρδιά, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Κάνοντας πρόταση ενοχής ο εισαγγελέας έδρας επισήμανε στο δικαστήριο ότι ο 32χρονος ήθελε να σκοτώσει τον παθόντα.

Ο εισαγγελέας υπογράμμισε ότι τον χτύπησε αλλεπάλληλα σε ζωτικά σημεία του σώματός του και τόνισε ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει μετανιώσει για αυτό που έκανε.

Προς επίρρωση επικαλέστηκε την κατάθεση του 32χρονου στο πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών. Ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει: «Αν δεν έμπαιναν στη μέση οι άλλοι, θα τον σκότωνα και δεν θα το μετάνιωνα».

Είχε προηγηθεί η απολογία του 32χρονου, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να προστατέψει τον εαυτό του και από θέση άμυνας χτύπησε το θύμα. Ισχυρίστηκε ότι είχε τραυματιστεί και ο ίδιος στο κεφάλι και μετά τη συμπλοκή δεν έβγαινε από το κελί του επί εβδομάδες, επειδή ζαλιζόταν. Για την επίθεση περιορίστηκε να δηλώσει ότι είχε θολώσει και έλεγε ότι δεν θυμάται τίποτα για τα χτυπήματα.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον 32χρονο όπως κατηγορούταν. Αντίθετα, η υπεράσπιση ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε βαριά σωματική βλάβη, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Η συνήγορος του κατηγορούμενου ισχυρίστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου ότι ο 32χρονος προέβη στις πράξεις από τρόμο για τη ζωή του. Είπε ότι πριν την επίθεση ο παθών είχε επισκεφτεί τον κατηγορούμενο για να του ζητήσει κάρτες και τσιγάρα και εκείνος του απάντησε ότι δεν είχε για να του δώσει. Η δικηγόρος είπε ότι ο παθών αποχώρησε, αλλά μετά από λίγη ώρα επέστρεψε στον 32χρονο με άλλους δύο συγκρατούμενούς του και τον απείλησε με μαχαίρι.

Το Κακουργιοδικείο Βόλου δεν αναγνώρισε στον καταδικασθέντα κανένα ελαφρυντικό και ανακοίνωσε την απόφασή του ομόφωνα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου