ΤΟΠΙΚΑ

«Χτύπησαν» σε ένα βράδυ έξι καταστήματα στον Βόλο

χτύπησαν-σε-ένα-βράδυ-έξι-καταστήμα-267231

Φυλάκιση τριών ετών σε δύο ημεδαπούς, ήδη κρατούμενους φυλακών

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστέλλουσα δύναμη επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε δύο ημεδαπούς ηλικίας 40 και 19 ετών, ήδη κρατούμενους φυλακών, που κρίθηκαν ένοχοι για κλοπές από κοινού κατ’ εξακολούθηση, καθώς διέρρηξαν σε 24 ώρες πέντε εμπορικά καταστήματα και ένα αρτοποιείο.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αντίκρισαν εικόνες καταστροφής την επομένη των κλοπών. Οι δράστες είχαν εισβάλει στα καταστήματά τους σπάζοντας τις γυάλινες πόρτες με βαριοπούλα. Είχαν αφαιρέσει οποιοδήποτε αντικείμενο είχαν θεωρήσει πολύτιμο, είχαν αρπάξει χρήματα από την ταμειακή μηχανή.

Νυχτερινές ώρες της 18ης Απριλίου ξημερώματα της 19ης Απριλίου 2019 είχαν χτυπήσει σε συνολικά έξι καταστήματα, κλέβοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ασύρματα πληκτρολόγια, εξωτερικές μονάδες δίσκων, ρούχα, καλλυντικά.

Πέραν όμως των αντικειμένων που έκλεψαν προκάλεσαν στα καταστήματα μεγάλες ζημιές. Μόνο στο ένα από τα καταστήματα οι ζημιές ήταν ύψους 500 ευρώ.

Απολογούμενοι στο δικαστήριο οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν διαπράξει τις κλοπές. Οι απολογίες τους όμως δεν ήταν πειστικές. Αμφότεροι έχουν απασχολήσει και άλλες φορές την Αστυνομία με παρόμοιες πράξεις.

Το Δικαστήριο τους έκρινε ένοχους και τους καταδίκασε. Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων ήταν παρόντες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και περιέγραψαν τη ζημιά που υπέστησαν εν μέσω κρίσης.

Η Αστυνομία είχε διαπιστώσει στο πλαίσιο της προανάκρισης ότι οι δύο δράστες, μαζί με ακόμη έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό τους, διέρρηξαν τα έξι καταστήματα, από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 144 ευρώ, τέσσερις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δύο εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, ένα ποδήλατο, διάφορα ενδύματα, καθώς και πληθώρα άλλων μικροαντικειμένων.

Σε νομότυπη έρευνα, που διενεργήθηκε στην οικία του 40χρονου, είχε βρεθεί και κατασχεθεί μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο δικαιούχο, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου