ΤΟΠΙΚΑ

Αναβλήθηκε η δίκη για την παράσυρση της 49χρονης στην Πολυμέρη

αναβλήθηκε-η-δίκη-για-την-παράσυρση-τη-271577

Αυτοκίνητο την παρέσυρε στην Πολυμέρη στις 25 Νοεμβρίου και οι επιβαίνοντες δεν σταμάτησαν να τη βοηθήσουν

Αναβλήθηκε χθες η δίκη για την παράσυρση 49χρονης Βολιώτισσας από ΙΧ και την εγκατάλειψή της στο οδόστρωμα επί της Πολυμέρη.

Η παθούσα συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχοντας υποστεί σοβαρά τραύματα από το ατύχημα, το οποίο σημειώθηκε στις 25 Νοεμβρίου στον Βόλο. Ο συνήγορος υπεράσπισής της ζήτησε αναβολή, ώστε η δίκη να διεξαχθεί όταν θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας της και θα μπορεί να εξεταστεί στο δικαστήριο ως μάρτυρας.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκανε δεκτό το αίτημα και ανέβαλε τη συζήτηση της υπόθεσης για τις 25 Νοεμβρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου, που παρέσυρε τη γυναίκα, 45χρονος επιχειρηματίας, αλλά και ο συνοδηγός, ημεδαπός ηλικίας 36 ετών.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε στον οδηγό ποινική δίωξη για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια, εγκατάλειψη και οδήγηση χωρίς δίπλωμα. Αντίστοιχα στον συνοδηγό άσκησε ποινική δίωξη για παράλειψη παροχής βοήθειας.

Οι κατηγορούμενοι δεν σταμάτησαν στον τόπο του ατυχήματος για να βοηθήσουν την 49χρονη, όταν την παρέσυραν με το αυτοκίνητο, ενώ εκείνη προσπαθούσε να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα και να περάσει από το ένα πεζοδρόμιο της οδού Πολυμέρη στο άλλο.

Το Τμήμα Τροχαίας Βόλου είχε οδηγηθεί στη σύλληψή τους μετά από ανθρωποκυνηγητό. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, αυτόπτες μάρτυρες είχαν δώσει περιγραφή του χρώματος και της μάρκας του αυτοκινήτου, ενώ οι αστυνομικοί αξιοποίησαν και υλικό που συλλέχθηκε από κάμερες ασφαλείας. Η ταυτοποίηση των δραστών ήταν θέμα χρόνου για τους αστυνομικούς, που τελικά έλυσαν το παζλ και διαλεύκαναν την υπόθεση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου