ΤΟΠΙΚΑ

Προοπτικές ανάπτυξης στον ασφαλιστικό κλάδο

προοπτικές-ανάπτυξης-στον-ασφαλιστι-271813

Παρουσία πλήθους κόσμου χθες το 32ο συνέδριο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στο Ξενία

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο Ξενία το 32ο συνέδριο για τις εξελίξεις στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, χορηγός επικοινωνίας του οποίου ήταν ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές ενημερώθηκαν για όλες τις εξελίξεις του κλάδου και ειδικά για τον κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Παράλληλα, είχαν χρήσιμη πληροφόρηση για τις ευκαιρίες.

Η Μυρτώ Χαμπάκη, Διεθνή Project Ομίλου & Solvency II ARAG SE, είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να τηρηθεί ο κανονισμός προσωπικών δεδομένων. «Ως ασφαλιστικός κλάδος διατηρούμε πολλά προσωπικά δεδομένα και μάλιστα ευαίσθητα και θα πρέπει να προστατεύσουμε τον καταναλωτή», επισήμανε.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Νίκος Μητσάκης επισήμανε ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα πρέπει να είναι απόλυτα ακριβείς με την εφαρμογή της εθνικής νομοθεσίας, που εναρμονίστηκε με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Από κει και πέρα αναφέρθηκε στην πορεία του ασφαλιστικού κλάδου, τονίζοντας ότι παρά τις όποιες παθογένειες, περνά περίοδο ανάκαμψης.

Ο ασφαλιστικός κλάδος έχει πολλές ευκαιρίες για να αναπτυχθεί περαιτέρω. Ο Γιώργος Τσακατούρας, διευθυντής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική είπε ότι μπορεί να επωφεληθεί των νέων τεχνολογιών και να προχωρήσει σε αλλαγή της υποδομής του.

«Με την καινούργια νομοθέτηση παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες για να αναπτυχθεί η ασφαλιστική συνείδηση στην Ελλάδα. Αρα επικεντρωνόμαστε στο πώς είναι σήμερα η αγορά, πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα κενά και να γίνουμε πολύ καλύτεροι και τεχνικά και από πλευράς πωλήσεων, ώστε να διεκδικήσουμε μεγαλύτερο κομμάτι από την αγορά», πρόσθεσε.

Τέλος, ο σύμβουλος επιχειρήσεων Γεώργιος Ραλλάκης αναφέρθηκε στους αποτελεσματικότερους τρόπους του marketing και την εξέλιξή του.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε ζωηρό στρογγυλό τραπέζι συζήτησης με ανθρώπους της αγοράς, διαμεσολαβητές, αλλά και εκπρόσωπους εταιρειών.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που ενδιαφέρουν άμεσα τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, το επάγγελμά τους και την προοπτική τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου