ΤΟΠΙΚΑ

Νέα προθεσμία για την απολογία του έλαβε ο 54χρονος μεγαλέμπορος ναρκωτικών

νέα-προθεσμία-για-την-απολογία-του-έλα-274289

Αρνήθηκε χθες στον ανακριτή Βόλου ότι διακινεί ηρωίνη ο ναρκέμπορας, που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου με 640 γραμμάρια ηρωίνης, ποσότητα η οποία αντιστοιχεί σε 6.400 δόσεις «λευκού θανάτου».

Ο 54χρονος αγρότης, που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς να πλησιάζει την καβάτζα όπου έκρυβε τα ναρκωτικά σε αγρόκτημα σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου, λέει ότι είχε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση και μάλιστα από κοινού με δεύτερο χρήστη ναρκωτικών ουσιών.

Ο δράστης οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή Βόλου για να απολογηθεί για τις πράξεις του και ζήτησε και έλαβε 24ωρη προθεσμία για σήμερα Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε χρόνο προκειμένου να υποβάλει έγγραφα του ΟΚΑΝΑ, που αποδεικνύουν ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Ακόμη υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια του δικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, η οποία αναγνωρίζει την εξάρτησή του από ναρκωτικές ουσίες και στον χρόνο που εκδόθηκε μετέτρεπε σχετικό με ναρκωτικά αδίκημα που αντιμετώπιζε από κακουργηματικού χαρακτήρα σε πλημμεληματικού.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν της ηρωίνης οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν από την κατοχή του ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης βάρους 33,7 γραμμαρίων, μικροποσότητες ναρκωτικών δισκίων και αποξηραμένης κάνναβης, δύο φιαλίδια με σκόνη αγνώστου συνθέσεως βάρους 61,1 γραμμαρίων, ποσότητα αφορολόγητου καπνού βάρους 492 γραμμαρίων και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Η σύλληψη του 54χρονου έγινε σε επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, μετά από πληροφορίες ότι ο 54χρονος διακινεί ναρκωτικά σε χρήστες σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμη στην κατοχή του το ποσό των 3.945 ευρώ που ο δράστης δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Στην αρχή είπε ότι τα χρήματα τα είχε από αγροτικές επιδοτήσεις, αλλά στην πορεία άλλαξε την κατάθεσή του και είπε ότι οι επιδοτήσεις είναι σε τραπεζικό λογαριασμό…

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου