ΤΟΠΙΚΑ

«Χρυσές δουλειές» πουλώντας θάνατο έκανε ο 54χρονος στον Βόλο

χρυσές-δουλειές-πουλώντας-θάνατο-έ-277787

Οι αστυνομικοί τον τσάκωσαν, ενώ πλησίαζε την καβάτζα, όπου έκρυβε επιμελώς ηρωίνη βάρους 640 γραμμαρίων

Προσποιούταν τον αγρότη, αλλά διακινούσε ναρκωτικά σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. «Χρυσές δουλειές» έκανε 54χρονος ημεδαπός κάτοικος Βόλου, σπέρνοντας τον θάνατο σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Οι αστυνομικοί βρήκαν προχθές στην κατοχή του ποσό άνω των 3.945 ευρώ, που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, αλλά και ποσότητα ηρωίνης βάρους 640 γραμμαρίων.

Ο 54χρονος έκρυβε τα ναρκωτικά επιμελώς σε καβάτζα στο αγρόκτημα του αδερφού του. Πίστευε ότι δεν θα γινόταν αντιληπτός και θα συνέχιζε τη δραστηριότητά του χωρίς περιπέτειες. Ομως, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας τον τσάκωσαν, ενώ πλησίαζε την κρυψώνα για να πάρει τα ναρκωτικά, τα οποία είχε κρυμμένα κάτω από πέτρες.

Χειροπέδες σε μεγαλέμπορο ναρκωτικών πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας. Εχοντας πληροφορίες ότι ο 54χρονος σπέρνει τον θάνατο σε ολόκληρη τη Θεσσαλία τον παρακολούθησαν διακριτικά και χθες στη 1 μετά το μεσημέρι έκαναν «ντου».

Ο 54χρονος επρόκειτο να διακινήσει 6.400 δόσεις «λευκού θανάτου». Η έφοδος των αστυνομικών έβγαλε λαβράκι.

Πέραν της ηρωίνης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης βάρους 33,7 γραμμαρίων, μικροποσότητες ναρκωτικών δισκίων και αποξηραμένης κάνναβης, δύο φιαλίδια με σκόνη αγνώστου συνθέσεως βάρους 61,1 γραμμαρίων, ποσότητα αφορολόγητου καπνού βάρους 492 γραμμαρίων και ηλεκτρονική ζυγαριά.

Ακόμη κατέσχεσαν το αγροτικό του αυτοκίνητο ως μέσο για τη διευκόλυνση διακίνησης ναρκωτικών, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και λαθρεμπορία. Ο 54χρονος παραπέμφθηκε για να απολογηθεί για τις πράξεις του στον ανακριτή Βόλου από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για μεθαύριο Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι είχε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση. Ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι έχει χρόνια στην τοξικομανία και ζήτησε προθεσμία για να το αποδείξει με έγγραφα.

Ωστόσο σε ερωτήσεις που του απευθύνθηκαν από πού προέρχεται το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του δεν είχε να δώσει πειστικές απαντήσεις. Στην αρχή είπε ότι τα χρήματα τα είχε από αγροτικές επιδοτήσεις, αλλά στην πορεία άλλαξε την κατάθεσή του και είπε ότι οι επιδοτήσεις ήταν σε τραπεζικό λογαριασμό…

Από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι ο 54χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με παρόμοιες πράξεις και μάλιστα έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο φόρες για αδικήματα ανάλογα περιεχομένου που ήταν όμως πλημμεληματικού και όχι κακουργηματικού χαρακτήρα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου