ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνα» σε μεθυσμένο οδηγό που προκάλεσε τροχαίο στον Βόλο

καμπάνα-σε-μεθυσμένο-οδηγό-που-προκ-280594

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Στενοχωρήθηκε, που καταστράφηκαν τα σπίτια συγγενών του στην Αλβανία από τον φονικό σεισμό, κατανάλωσε αλκοόλ και από αμέλειά του προκάλεσε τροχαίο.

Δικαιολογία προέβαλε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του 51χρονος Αλβανός, που συνελήφθη το πρωί της περασμένης Κυριακής μετά από τροχαίο ατύχημα.

Σε αλκοτέστ που ακολούθησε οι τροχονόμοι διαπίστωσαν ότι ο 51χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητό του έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα με 1,34 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνέομενου αέρα με επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ στο αίμα τα 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Από τα περαιτέρω στοιχεία της προανάκρισης προέκυψε ότι ο 51χρονος οδηγούσε επικίνδυνα. Οδηγώντας το αυτοκίνητό του στη Μεταμορφώσεως με Λ. Βύρωνος, με σκοπό να πάει στην παραλία για ψάρεμα, συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο. Από το τροχαίο δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

Το Αυτόφωρο δεν πείστηκε από τις δικαιολογίες που προέβαλε και τον έκρινε ένοχο για επικίνδυνη οδήγηση, κατανάλωση αλκοόλ πέραν του επιτρεπόμενου ορίου και οδήγηση χωρίς δίπλωμα.

Το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ. Ο καταδικαστείς άσκησε έφεση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου