ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: Στη φυλακή για το δρομολόγιο θανάτου

βόλος-στη-φυλακή-για-το-δρομολόγιο-θαν-298608

Μετά την απολογία του ο 33χρονος Αθηναίος, που μετέφερε στον Βόλο 4.000 δόσεις ηρωίνης, κρίθηκε προφυλακιστέος

Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 33χρονος Αθηναίος, που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας στον Βόλο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς σε ντου αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι έκρυβε στο ταξιδιωτικό του σακίδιο συνολική ποσότητα ηρωίνης βάρους 415 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή Βόλου για να απολογηθεί για τις πράξεις που τον βαρύνουν, καθώς η Εισαγγελία Βόλου άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και διακίνηση.

Απολογούμενος στον ανακριτή ο 33χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και ότι στο παρελθόν είχε παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης στον ΟΚΑΝΑ.

Για την επίμαχη ποσότητα, που κατελήφθη να κρύβει επιμελώς και να μεταφέρει στον Βόλο με απώτερο στόχο τη διάθεσή της σε χρήστες ουσιών της πόλης, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είχε μόνο τον ρόλο του μεταφορέα.

Οπως φέρεται να ισχυρίστηκε, κάποιο άτομο στην Αθήνα τού ζήτησε να μεταφέρει την ποσότητα στον Βόλο έναντι του ποσού των 800 ευρώ. Ωστόσο, για το άτομο που του προμήθευσε τα ναρκωτικά δεν ήταν σε θέση για να δώσει ακριβή στοιχεία, ούτε είχε ακριβή στοιχεία και για το άτομο στο οποίο θα παράδιδε τα ναρκωτικά στον Βόλο.

Η απόφαση προφυλάκισης εκδόθηκε αργά το μεσημέρι χθες, οπότε ο 33χρονος οδηγήθηκε εκ νέου στα κρατητήρια για να προφυλακιστεί στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος συνελήφθη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε μεγάλη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, που κατάφερε ένα σημαντικό πλήγμα στο εμπόριο «λευκού θανάτου».

Ολα ξεκίνησαν, όταν μετά από συντονισμένες ενέργειες των ανδρών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθη στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας στον Βόλο 33χρονος Αθηναίος να κατέχει συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 415 γραμμαρίων και αξίας περίπου 16.000 ευρώ.

Ο 33χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό τον Βόλο για να βρει τον «σύνδεσμό» του, ο οποίος με τη σειρά του θα αναλάμβανε να «μοιράσει» τον θάνατο στην πόλη.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον αιφνιδιάσουν. Μόλις αποβιβάστηκε από το λεωφορείο, του πέρασαν χειροπέδες.

Οπως λένε δημοσιογραφικές πηγές, άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εδώ και ημέρες πληροφορίες ότι επίκειται «παράδοση» στον Βόλο και είχε σημάνει κυριολεκτικά «κόκκινος συναγερμός».

Μόλις ο 33χρονος κατέβηκε από το λεωφορείο κρατώντας σακίδιο με την «πραμάτεια» του έκαναν «ντου» και τον συνέλαβαν. Ο ίδιος δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Η Αστυνομία σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου