ΤΟΠΙΚΑ

«Μόνη λύση η ανέγερση νέου μεγάρου»

μόνη-λύση-η-ανέγερση-νέου-μεγάρου-299243

Λένε για το κτιριολογικό οι δικαστικοί υπάλληλοι Βόλου

Αταλάντευτα σταθεροί στη θέση τους, ότι λύση στο κτιριολογικό του δικαστικού μεγάρου μπορεί να δοθεί μόνο με ένα καινούργιο σύγχρονο κτίριο, που να πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις και όχι με ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιρίου και προσθήκη συνοδού, είναι οι δικαστικοί υπάλληλοι Βόλου, ενώ οι εξελίξεις τρέχουν γύρω από το θέμα και πρόσφατα ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου κατήγγειλε ότι «επιχειρείται να δημιουργηθούν τετελεσμένα, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων».

Στη χθεσινή γενική συνέλευση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί υπάλληλοι επικαιροποίησαν την τοποθέτησή τους όχι απλώς διατυπώνοντας γνώμες, αλλά προχωρώντας σε ψηφοφορία, ώστε η άποψή τους να είναι τεκμηριωμένη με πρόσφατη απόφαση αρχαιρεσιών.

Συζητώντας για όλες τις νεότερες γύρω από το θέμα εξελίξεις οι δικαστικοί υπάλληλοι υπέγραψαν αν είναι υπέρ ή όχι της ανέγερσης ενός νέου δικαστικού μεγάρου Βόλου και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών τάχθηκε υπέρ της ανέγερσης νέου κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ποσοστό που φθάνει το 90% οι δικαστικοί υπάλληλοι πιστεύουν ότι η αναβάθμιση του υπάρχοντος κτιρίου και η επέκτασή του με συνοδό κτίριο δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες, καθώς στο Πρωτοδικείο Βόλου συστεγάζονται το Πρωτοδικείο, το Ειρηνοδικείο, το Πταισματοδικείο και η Εισαγγελία Βόλου.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε ψηφοφορία, ώστε όταν ερωτάται σχετικώς η διοίκηση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου να απαντά με επικαιροποιημένη τη γνώμη των υπαλλήλων.

Σε τοποθετήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι ο τόπος που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το νέο δικαστικό μέγαρο Βόλου ή η εύρεση της πηγής της χρηματοδότησης του έργου δεν είναι θέμα των δικαστικών υπαλλήλων, αλλά του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Από τις κοινές διαπιστώσεις ήταν ότι για την αντιμετώπιση του κτιριακού θα πρέπει να υπάρξουν πιέσεις προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να δοθεί η απαιτούμενη λύση.

Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου Ιωάννα Παπαδημητρίου ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τα αποτελέσματα της συνέλευσης και δεν θέλησε να προβεί σε δήλωση.

Η κ. Παπαδημητρίου περιορίστηκε να πει ότι οι όποιες προτάσεις των δικαστικών υπαλλήλων Βόλου θα αποσταλούν απευθείας στο υπουργείο Δικαιοσύνης όταν ζητηθούν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου