ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνα» σε νεαρό Βολιώτη για βία και επικίνδυνη οδήγηση

καμπάνα-σε-νεαρό-βολιώτη-για-βία-και-300212

Παραδειγματική τιμωρία σε 21χρονο Βολιώτη οδηγό, που δεν υπάκουσε σε σήματα τροχονόμου για έλεγχο, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και επιτέθηκε στον τροχονόμο, που πήγε να τον ακινητοποιήσει.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου απολογήθηκε χθες για το επεισόδιο, που σημειώθηκε στις 30 του περασμένου Αυγούστου στη Νέα Ιωνία ο κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σειρά πράξεων και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 19 μηνών με αναστολή.

Απολογούμενος ο 21χρονος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν σταμάτησε για τον έλεγχο, γιατί βιαζόταν να θεωρήσει τα βιβλιάριά του για τον Παιδικό Σταθμό των παιδιών. Ζήτησε, τέλος, «συγγνώμη» για τις πράξεις του.

Ωστόσο, η δικαιολογία του δεν έπεισε το δικαστήριο, το οποίο του αναγνώρισε μόνο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για βία, παράνομη οπλοφορία, οδήγηση χωρίς δίπλωμα και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προέκυψε κίνδυνος.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει τότε γνωστά, ο 21χρονος αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε σήματα των αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξή του.

Ωστόσο, παρά την κινητοποίηση μεγάλης αστυνομικής δύναμης ο 21χρονος συνέχιζε να προσπαθεί να διαφύγει της σύλληψης. Μάλιστα, οδηγούσε επικίνδυνα ανάμεσα σε άλλα αυτοκίνητα και στη συνέχεια εγκατέλειψε το δίκυκλό του, αποπειράθηκε να απομακρυνθεί πεζός και κλώτσησε τον αστυνομικό που τον προσέγγισε για να τον ακινητοποιήσει, ενώ επέβαινε σε μοτοσικλέτα.

Στο έλεγχο που ακολούθησε οι αστυνομικοί βρήκαν επάνω του μαχαίρι με λάμα μήκους εφτά εκατοστών, ενώ διαπίστωσαν ότι δεν είχε δίπλωμα, πινακίδες κυκλοφορίας και κράνος.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου