ΤΟΠΙΚΑ

Στόχος η κατάρτιση σχεδίου περιφερειακής ανάπτυξης

στόχος-η-κατάρτιση-σχεδίου-περιφερει-328767

Στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδας από την ΟΕΒΕΜ

Τις λεπτομέρειες του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ομοσπονδιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Valis, παρουσίασε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ).

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας ενημέρωσε ότι «θα ασχοληθούμε πλέον με το επόμενο βήμα για την ανάπτυξη του Βόλου και του νομού και θα εστιάσουμε στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε περιοχής», επισημαίνοντας ότι το ιδιαίτερο της διοργάνωσης είναι ότι «θα γίνει συζήτηση με ανόμοια επαγγέλματα, η οποία θα επιδιωχθεί να συνδυάσει και να συνδέσει διαφορετικές επιχειρήσεις από κάθε περιοχή».

Για την υλοποίηση της διοργάνωσης, ο ταμίας της ΟΕΒΕΜ Γιάννης Φόβος ενημέρωσε ότι συγκροτήθηκε ομάδα μελών της ΟΕΒΕΜ, που δούλεψε για την πρωτοβουλία με στόχο να υπάρχει μακροπρόθεσμα σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης των περιοχών.

Από την πλευρά της η γραμματέας του Συλλόγου Δώρα Καναβιτσά ενημέρωσε ότι στους προσκεκλημένους θα προσφερθούν καλάθια με δώρα από ντόπιους παραγωγούς, ενώ την Κυριακή οι συνοδοί θα ξεναγηθούν στο Πήλιο για να γνωρίσουν τις ομορφιές του. Αποχωρώντας οι σύνεδροι θα πάρουν μαζί τους και πίνακα της πόλης από φωτογραφία, που αποτύπωσε η Ελένη Παπαθανασίου.

Τέλος, ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του συνεδρίου είναι ότι δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν θα προσκληθούν για να συμμετάσχουν πολιτικά πρόσωπα. Ο κ. Πλαστάρας, που ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι «δεν έχουμε αποφασίσει αν τα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης συνάδουν με την πρόσκληση πολιτικών».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου