ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο Επιθεωρήτρια της ΑΑΔΕ μετά τον θόρυβο με τα τέλη Ι.Χ.

στον-βόλο-επιθεωρήτρια-της-ααδε-μετά-τ-333452

Συγκέντρωση στο ΕΚΒ οργανώνουν οι θιγόμενοι

Στον Βόλο θα βρίσκεται την ερχόμενη εβδομάδα η Οικονομική Επιθεωρήτρια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στη Λάρισα Χαρίκλεια Κουραμά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιθεωρήτρια θα επισκεφθεί τη Δ.Ο.Υ. Βόλου και μεταξύ των άλλων θεμάτων αναμένεται να συζητήσει και για το ζήτημα με τις ατομικές ειδοποιήσεις οφειλών των Εφοριών Βόλου και Νέας Ιωνίας για τις πρώτες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων που αγοράστηκαν και τέθηκαν σε κυκλοφορία ήδη από τα έτη 2001 και 2002.

Στον Βόλο και στη Νέα Ιωνία εμφανίζονται ως υπόχρεοι των τελών τουλάχιστον 1.500 Βολιώτες μετά από έκθεση του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας προκειμένου να μην παραγραφούν τα ποσά μετά το πέρας της 20ετίας.

Η βεβαίωση των οφειλών έγινε παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια από τις αγορές των αυτοκινήτων και ότι οι κάτοχοι των αυτοκινήτων έχουν πινακίδες και κυκλοφορούν κανονικά τα αυτοκίνητά τους όλα αυτά τα χρόνια.

Το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους φορολογούμενους που καλούνται να πληρώσουν ποσά της τάξεως των 75 και 85 ευρώ, ποσά τα οποία υποστηρίζουν ότι έχουν πληρώσει για να τα καταβάλουν και δεύτερη φορά.

Διαμαρτυρόμενοι ετοιμάζουν συγκέντρωση τη Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου στις 10 το πρωί θεωρώντας ότι πρέπει να υπάρξει κάποια παρέμβαση. Οι διαμαρτυρίες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τις τελευταίες μέρες είναι αλλεπάλληλες. Εκατοντάδες φορολογούμενοι τρέχουν στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και στη Διεύθυνση Μεταφορών και Συγκοινωνιών για να ενημερωθούν τι συνέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βεβαίωση των οφειλών προκύπτει ότι έγινε μετά από τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου για υπόθεση σχετική με τα τέλη.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου