ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Αρ. Σαββάκη υπέρ των συνεργείων αυτοκινήτων

παρέμβαση-αρ-σαββάκη-υπέρ-των-συνεργε-334891

Κατάθεσε πρόταση για τον έλεγχο των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων

Παρέμβαση υπέρ των Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών Μαγνησίας (ΣΙΣΑΜ) πραγματοποίησε προχθές στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας το μέλος του Δ. Σ. του Επιμελητηρίου και αντιδήμαρχος Οικονομικών Βόλου Αριστείδης Σαββάκης.

Ο κ. Σαββάκης ζήτησε από το Διοικητικό Συμβούλιο να στηρίξει το αίτημα του ΣΙΣΑΜ για έλεγχο των παράνομων συνεργείων και το Επιμελητήριο Μαγνησίας με τα πιστοποιητικά που δέχεται για την έναρξη λειτουργίας επιχειρήσεων να ζητάει και την άδεια λειτουργίας.

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην πρόσφατη συνάντηση με το προεδρείο δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που θα συνεδριάσει στα Χανιά στις αρχές Νοέμβρη ώστε να αναζητηθεί εκεί και να βρεθεί μία νομική φόρμουλα.

Ο κ. Σαββάκης τόνισε ότι το εν λόγω ζήτημα μπορεί να εξεταστεί και τοπικά, καθώς αυτός είναι ο ρόλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας να βοηθάει τα μέλη του και να συνδράμει στα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ο ΣΙΣΑΜ ζητάει να μπει ένας φραγμός στα παράνομα συνεργεία ώστε οι νόμιμοι επαγγελματίες του κλάδου να μη πέφτουν θύματα αθέμιτου ανταγωνισμού, ενώ ανταποκρίνονται σε όλες τους τις φορολογικές υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο δεν ελήφθη τελικά κάποια απόφαση καθώς το θέμα δεν συμπεριλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη.

Ετσι ο κ. Σαββάκης ζήτησε στην συνεδρίαση της ΚΕΕΕ να διατυπωθεί με επιμονή το αίτημα ώστε να υπάρξουν και αντίστοιχες αποφάσεις.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Σαββάκης ζήτησε ακόμη ενημέρωση για το 3ο οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτώβρη στην Ρώμη, όπου συμμετείχε το Επιμελητήριο. Στη συζήτηση που ακολούθησε σύμφωνα με τον ίδιο, επισημάνθηκε κυρίως ότι στην ψηφιακή εποχή που βιώνουμε η Ελλάδα έχει μείνει πίσω.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου