ΤΟΠΙΚΑ

Στον Εισαγγελέα Βόλου ο 43χρονος που έκρυβε 13,5 κιλά κάνναβης σε γλάστρα

στον-εισαγγελέα-βόλου-ο-43χρονος-που-έκρ-338586

Διέμενε στον Βόλο μόνιμα με την οικογένειά του και τα παιδιά και ήταν σκληρά εργαζόμενος. Κανένας δεν περίμενε ότι πίσω από το προφίλ, που έχτιζε επί σειρά ετών, θα κρυβόταν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ομως, η πληροφορία στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου δεν άργησε να φθάσει και η εγκληματική δράση του 43χρονου Αλβανού να ξεσκεπαστεί. Το ψωμί, που έτρωγε η οικογένειά του, δεν ήταν τελικά έντιμο. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του ποσό ύψους 24.780 ευρώ, που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Βρήκαν και σε χωράφι κοντά στο σπίτι του 13,5 κιλά κάνναβης…

Θα πλημμύριζε τον Βόλο και τη Μαγνησία με κάνναβη 43χρονος Αλβανός, αν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου δεν έκοβε χθες νωρίς το πρωί σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου αιφνίδια τη δράση του. Σε επιχείρηση, μετά από μεθοδευμένη έρευνα, οι αστυνομικοί εντόπισαν την καβάτζα του ναρκέμπορου και κατέσχεσαν τα ναρκωτικά.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας στον πόλεμο κατά της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Οι αστυνομικοί πρόσφατα συνέλαβαν 40χρονο Ρομά με πάνω από 120 δόσεις «λευκού θανάτου» και συνέβαλαν με τη σύλληψη τετάρτου ατόμου στην πλήρη εξάρθρωση κυκλώματος Βολιωτών διακινητών ναρκωτικών, που κατελήφθησαν στα Γρεβενά να μεταφέρουν 116 κιλά κάνναβης.

Ολα ξεκίνησαν χθες τα ξημερώματα. Οι αστυνομικοί, που παρακολουθούσαν διακριτικά τον 43χρονο, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αιφνιδιαστικό έλεγχο και οι έρευνες έβγαλαν λαβράκι.

Σε χωράφι κοντά στο σπίτι του εμπόρου ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών δεν άργησε να φθάσει στην καβάτζα. Μέσα σε βαρέλι ο διακινητής είχε κρύψει συνολικά δεκατρείς συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 13.479 γραμμαρίων.

Οι αστυνομικοί συνέχισαν τις έρευνες στο σπίτι του 43χρονου, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν το ποσό των 24.780 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και το κινητό τηλέφωνο του δράστη.

Οι έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζονται, καθώς η μεγάλη ποσότητα των ναρκωτικών προδίδει την ύπαρξη κυκλώματος για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. Πώς θα μεταφερόταν σε πιάτσες χρηστών ναρκωτικών ουσιών η ποσότητα της κάνναβης; Μπορούσε μόνος του ο 43χρονος να διακινεί τόσο μεγάλες ποσότητες χασίς;

Οι αστυνομικοί ψάχνουν κάθε στοιχείο γύρω από την υπόθεση πιστεύοντας ότι βρίσκονται στα ίχνη εγκληματικής οργάνωσης και ανακρίνουν τον 43χρονο. Εναντίον του συλληφθέντος σχηματίζεται δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ο συλληφθείς κρατείται και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου για την άσκηση ποινικής δίωξης. Οι έρευνες συνεχίζονται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου