ΤΟΠΙΚΑ

Μειωμένη η κίνηση στην αγορά του Βόλου

μειωμένη-η-κίνηση-στην-αγορά-του-βόλου-344181

Κατώτερο των προσδοκιών εμπόρων το αγοραστικό ενδιαφέρον

Απότομη κάθοδο κατέγραψαν οι τζίροι των εμπορικών καταστημάτων τον περασμένο μήνα. Η κίνηση στην αγορά αποδείχτηκε κατώτερη των προσδοκιών των εμπόρων. Ο εμπορικός κόσμος είδε να μειώνονται οι εισπράξεις του σε ποσοστά που ήταν άνω του 10% σε σχέση με πέρυσι.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος έκανε λόγο για έναν δύσκολο μήνα που είχε ιδιαίτερα αισθητή πτωτική τάση σε σχέση με πέρυσι, τονίζοντας ότι ο καταναλωτής έδειξε σημάδια κόπωσης.

Η κίνηση του Ιούλιου ήταν θετική και οι εισπράξεις του Αυγούστου κρατήθηκαν οριακά στα ίδια επίπεδα, ωστόσο στη συνέχεια η εικόνα στην εμπορική αγορά άλλαξε άρδην. Αλώβητοι από την αλλαγή του αγοραστικού ενδιαφέροντος βγήκαν μόνο κλάδοι που σχετίζονταν με τα σχολικά είδη.

«Το ρευστό εξαφανίστηκε από την αγορά, καθώς οι υποχρεώσεις του Σεπτεμβρίου φαίνεται ότι δεν άφησαν τα περιθώρια στα νοικοκυριά να προβούν σε αγορές καταναλωτικών προϊόντων. Εως ένα βαθμό ήταν αναμενόμενο ότι θα έκοβε η κίνηση, αλλά όχι με τέτοια ένταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Τα είδη ένδυσης υπόδησης είδαν τους τζίρους τους να καταγράφουν ραγδαία πτώση, που ήταν της τάξεως άνω του 10%.

Ο εμπορικός κόσμος ευελπιστεί να αλλάξει η εικόνα το ερχόμενο διάστημα και η αγορά να δουλέψει, ώστε και τα καταστήματα να βγάλουν τις αυξημένες υποχρεώσεις τους.

Στο μεταξύ, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου συνεχίζει να δουλεύει στο θέμα της αποκατάστασης των θιγόμενων εμπόρων από την υπεξαίρεση ποσού 2,5 εκατ. ευρώ από το ΤΑΕ από πρώην ταμία.

Ο Σύλλογος έχει ζητήσει να γίνουν συναντήσεις στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομίας για να εξεταστεί το ζήτημα και να βρεθεί λύση. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου λέει ότι όλες οι απαιτούμενες ενέργειες έχουν δρομολογηθεί και τώρα αναμένεται να οριστούν οι συναντήσεις. Από κοινού με τα υπουργεία και τις πολιτικές ηγεσίες οι έμποροι θα αναζητήσουν τη χρυσή τομή ώστε να δοθεί μία πολιτική λύση και οι θιγόμενοι να βγουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί.

Επισημαίνεται ότι ο Εμπορικός Σύλλογος έχει συγκεντρώσει τους φακέλους από δέκα εννέα θιγόμενους εμπόρους. Άλλοι έχουν ήδη αποχωρήσει από τον κλάδο αλλά δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί, άλλοι συνεχίζουν να είναι ενεργοί αλλά έχουν πρόβλημα με το ασφαλιστικό τους. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι πολύ μεγάλο και πιστεύεται ότι μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με πολιτική παρέμβαση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου