ΑΛΜΥΡΟΣ

Οι υποψήφιοι στις αρχαιρεσίες των επαγγελματοβιοτεχνών του Αλμυρού

οι-υποψήφιοι-στις-αρχαιρεσίες-των-επα-348194

Σε εκλογές την Τετάρτη η Ενωση Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις επικείμενες εκλογές ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ενωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού και οι επαγγελματοβιοτέχνες ρίχνονται στη μάχη των αρχαιρεσιών που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στο διάστημα από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

Στις αρχαιρεσίες θα συμμετέχουν 21 υποψήφιοι. Εκλογή στο Εμπορικό Τμήμα, από έναν έως πέντε σταυρούς, είναι οι: Γιώργος Καραψιάς, Αθανασία Κεραμίδα, Δημήτριος Κοντοστάθης, Κωνσταντίνος Κρικελάς, Σοφοκλής Λαρίσης, Παναγιώτης Μπούντης και Θεόδωρος Τζιβινίκος.

Αντίστοιχα υποψήφιοι για το Βιοτεχνικό Τμήμα, που οι σταυροί προτίμησης είναι από ένα μέχρι πέντε, είναι οι: Νεκταρία Κοτζαπαναγιώτη, Κωνσταντίνα Μαντζώρα, Κωνσταντίνος
Μαργέλος, Χαράλαμπος Μπέκος, Σοφία Μπίλικα, Αθανάσιος Χατζηκυριάκος και Δημήτριος
Χρήστου.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή, από έναν έως τρεις σταυρούς, υποψήφιοι είναι οι: Θεόδωρος Γκούσιας, Πέτρος Θωμαΐδης και Στέργιος Ξυνός, ενώ για την Ομοσπονδία, ένας έως πέντε σταυροί, είναι οι Δημήτρης Αγραφιώτης, Σοφία Μπίλικα Κωνσταντίνος Πανταζώνας, Θεόδωρος Τζιβινίκος και Αθανάσιος Χατζηκυριάκος.
Τα μέλη ψηφίζουν ο καθένας στο τμήμα του, εμπορικό ή βιοτεχνικό, με πέντε ευρώ συμμετοχή. Ως μέλη, το καταστατικό ορίζει τους βιοτέχνες και επαγγελματίες εμπόρους αποκλειστικά.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή

Τα μέλη της Ενωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού απευθύνουν κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή των επαγγελματοβιοτεχνών στις αρχαιρεσίες. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης που θα προκύψει θα έχει να διαχειριστεί σοβαρά θέματα που «καίνε» τον κλάδο.

Από τα μείζονα ζητήματα είναι το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Αλμυρού. Ο δήμος Αλμυρού είναι ένας από τους λίγους ΟΤΑ που θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την αναμόρφωση του εμπορικού κέντρου. Η πρότασή του προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ θα υλοποιηθεί από τη νέα δημοτική αρχή Αλμυρού και οι επαγγελματοβιοτέχνες θα πρέπει να συνεργαστούν για την ισόρροπη ανάπτυξη της αγοράς και την αισθητική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου αξιοποιώντας όλα τα περιθώρια του προγράμματος προς όφελος των επαγγελματιών και της τοπικής κοινωνίας.

Τους επαγγελματοβιοτέχνες ενώνει πλήθος προβλημάτων. Η υλοποίηση του έργου της σκεπαστής λαϊκής σύμφωνα με πληροφορίες από επαγγελματίες του κλάδου, θα πρέπει να γίνει υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, ώστε να λειτουργήσει για την ανάπτυξη και όχι την υποβάθμιση της τοπικής κοινωνίας. Ακόμη, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει να ασχοληθεί με την αναμόρφωση της καθιερωμένης εμποροπανήγυρης και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής τουριστικά με την αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών και την υλοποίηση θεματικών πάρκων.

Από τα θέματα που θα χειριστεί είναι και η αλλαγή του καταστατικού και η δημιουργία ενός ταμείου κοινωνικής αρωγής.

Η δε χρονική συγκυρία των αρχαιρεσιών συμπίπτει με μία ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την τοπική αγορά, η οποία πρέπει με κάθε τρόπο να βάλει φρένο στην περαιτέρω συρρίκνωσή της και τα αλλεπάλληλα λουκέτα στα εμπορικά καταστήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου