ΤΟΠΙΚΑ

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου ο Συνήγορος του Πολίτη

στον-δικηγορικό-σύλλογο-βόλου-ο-συνήγ-350038

Τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου επισκέφτηκε την περασμένη Τρίτη ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος έκανε λόγο για μία ιδιαίτερα σημαντική σε επίπεδο συμβολισμού επίσκεψη, καθώς είναι η πρώτη επίσκεψη Συνηγόρου του Πολίτη στην έδρα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατηγόπουλο, η επίσκεψη του Συνηγόρου του Πολίτη στον Βόλο έγινε στο πλαίσιο ευρύτερου προγράμματος προγραμματισμένων τακτικών επαφών του με δημόσιους φορείς που η δράση τους υποστηρίζει τη λειτουργία του Συνηγόρου του Πολίτη ως θεσμού.

Κατά τη συνάντηση του Συνηγόρου του Πολίτη με αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου υπήρξε εκτενής ενημέρωση για την εν γένει δραστηριότητα του θεσμού του Συνηγόρου του Πολίτη με έμφαση στις νέες αρμοδιότητες που ο συγκεκριμένος θεσμός καλείται να υλοποιήσει όπως με τους μετανάστες, τα ΑμεΑ κ.ά.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη επίσκεψη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου προσκάλεσε τον κ. Ποττάκη να είναι ο κύριος ομιλητής στην επόμενη εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, πρόταση που αποδέχτηκε.

Ακόμη, ο κ. Ποττάκης επισκέφτηκε το Πρωτοδικείο Βόλου και συναντήθηκε με τις προέδρους πρωτοδικών Αννα Ρήγα και Παναγιώτα Ράπτη και ενημερώθηκε για τις συνθήκες λειτουργίας του δικαστικού μεγάρου Βόλου, πτυχή που αποτελεί νέα αρμοδιότητα ελέγχου του θεσμού του Συνηγόρου του Πολίτη.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου