ΤΟΠΙΚΑ

Ετσι οδηγούνται ανήλικοι να διαπράττουν κλοπές

ετσι-οδηγούνται-ανήλικοι-να-διαπράττ-366263

Ποινή φυλάκισης 3 μηνών σε 27χρονη Ρομά

Οχι μόνο άρπαξε τις δύο αντηλιακές κρέμες από φαρμακείο, αλλά χρησιμοποίησε για την κλοπή και την ανήλικη κόρη της. Πρόκειται για 27χρονη Ρομά, η οποία συνελήφθη την περασμένη Τρίτη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου για κλοπή σε φαρμακείο στον Βόλο.

Χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε την ενοχή της και της επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών μηνών.

Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι η 27χρονη έχει «χτυπήσει» και άλλα φαρμακεία, ενώ για την κλοπή αποδείχτηκε ότι ήταν εκείνη που είχε εξωθήσει την ανήλικη κόρη της να αρπάξει τις κρέμες.

Ο φαρμακοποιός περιέγραψε στο Δικαστήριο με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη.

«Εβαλε την ανήλικη κόρη της να κλέψει. Την είδα να αρπάζει δύο αντηλιακές κρέμες να τις πηγαίνει στη μητέρα της και εκείνη να την επικροτεί χαϊδεύοντάς τη στο κεφάλι», ανέφερε χαρακτηριστικά εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους παρενέβη.

Ο φαρμακοποιός είπε ότι από τα στοιχεία που έχει από τις κάμερες ασφαλείας στο κατάστημά του προκύπτει ότι η 27χρονη το έχει ξανακάνει στο παρελθόν, αλλά τότε ο ίδιος δεν είχε προβεί σε κάποια ενέργεια.

Ακόμη, επισήμανε ότι έχει «χτυπήσει» άλλα δύο φαρμακεία.

Από την πλευρά της πάντως, η 27χρονη ισχυρίστηκε ότι προέβη στη πράξη για να πουλήσει τις κρέμες και να αγοράσει ψωμί και γάλα στα παιδιά της, καθώς είναι άνεργη. Είπε ότι δεν θα το ξανακάνει και ζήτησε «συγγνώμη». Ωστόσο, ο ισχυρισμός της δεν έπεισε το Δικαστήριο.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου