ΤΟΠΙΚΑ

Αντίθετοι οι πυροσβέστες με τη μετεγκατάσταση στο «Γεωργούλα»

αντίθετοι-οι-πυροσβέστες-με-τη-μετεγκ-368407

Οι συνδικαλιστές ζητούν καινούργιο κτίριο με προδιαγραφές

Κάθετα αντίθετη είναι στο ενδεχόμενο μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» η Ένωση Πυροσβεστών Μαγνησίας.

Με αφορμή δήλωση του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαράλαμπου Πόζογλου στον Astra και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη ότι στην περίπτωση που η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών αποχωρήσει από τον Βόλο και μεταφερθεί στον Αυλώνα εκτελώντας τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης θα μπορούσε η Πυροσβεστική να στεγαστεί στον χώρο του στρατοπέδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστόλης Κουφογεώργης είπε ότι «το μόνο που δεχόμαστε είναι ένα καινούργιο σύγχρονο κτίριο».

«Διαφωνούμε με οποιαδήποτε άλλη λύση. Ζητούμε ένα κτίριο που θα πληροί όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές που πληρούν τα περισσότερα κτίρια στις άλλες πόλεις της Ελλάδας. Λύσεις όπως η μετεγκατάσταση στο στρατόπεδο είναι τριτοκοσμικές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Οι συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι δεν είναι μόνο ότι το υπάρχον κτίριο δεν ενδείκνυται επιχειρησιακά, ότι τα γραφεία των υπαλλήλων, είναι ασφυκτικά, ότι χώροι για την ανάπαυση του προσωπικού, είναι ελλιπείς, ότι οι χώροι για τη στάθμευση των οχημάτων είναι ακατάλληλοι. Είναι η επικινδυνότητα του «γερασμένου» πια κτιρίου.

Οι τοίχοι του κτιρίου είναι «σκαμμένοι», τα σκαλοπάτια «μισοφαγωμένα», τα γείσα φαίνονται να είναι έτοιμα να υποχωρήσουν, η σκεπή είναι υπό κατάρρευση.

Οι συνδικαλιστές της Πυροσβεστικής ζητούν με επανειλημμένες παρεμβάσεις τους την αντιμετώπιση του προβλήματος με βιώσιμη και οριστική λύση, με ένα καινούργιο σύγχρονο κτίριο.

Οι εργασίες επισκευής που εκτελούνται στις κτιριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι προϋπολογισμού μόλις 20.000 ευρώ, δεν επαρκούν για να καλύψουν τα τεράστια προβλήματα που έχει το γερασμένο από τη φθορά του χρόνου κτίριο.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου