ΤΟΠΙΚΑ

Δραματική ζωή για μοναχικό υπέρβαρο

δραματική-ζωή-για-μοναχικό-υπέρβαρο-369257

Πολύωρη επιχείρηση για τον υπέρβαρο – Δίπλα σε έναν ακόμη άνθρωπο με ανάγκη η Πυροσβεστική

Εσπασε το κρεβάτι του, έπεσε μέσα και παρέμενε καθηλωμένος επί ώρες, χωρίς να έχει κανέναν να τον βοηθήσει. Δίπλα σε έναν ακόμη άνθρωπο, που βρέθηκε σε κατάσταση ανάγκης, βρέθηκε η Πυροσβεστική.

Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο ηλικίας περίπου 45 ετών, που είναι όμως υπέρβαρος, καθώς είναι βάρους 250 κιλών και που λόγω ακριβώς των επιπλέον κιλών του είναι αναγκασμένος να παραμένει περιορισμένος στο σπίτι.

Μάλιστα, ο 45χρονος βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση μόνος, χωρίς να έχει κανέναν από το κοντινό του περιβάλλον να τον βοηθήσει, ενώ η σύζυγός του νοσηλεύεται σε ίδρυμα με προβλήματα υγείας.

Ωστόσο, ο υπέρβαρος μπορεί ακόμη να σηκώνεται όρθιος και να περπατά, ξεφεύγοντας από τα μεγάλα διαστήματα που είναι στο κρεβάτι.

Ομως, δεν μπορεί να σηκωθεί αν τύχει και πέσει.

Χθες ο 45χρονος δεν είχε κάποιο τέτοιου είδους ατύχημα. Ομως, το κρεβάτι του έσπασε, με αποτέλεσμα να πέσει μέσα. Εμεινε έτσι άγνωστο για πόσες ώρες.

Η γειτόνισσα που τον αντιλήφθηκε κάλεσε σε βοήθεια γύρω στις 12 το μεσημέρι. Απευθύνθηκε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργαλαστής και ζήτησε συνδρομή. Η γυναίκα δεν μπορούσε να κάνει κάτι από μόνη της για να τον βοηθήσει.

Η επιχείρηση συνδρομής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργαλαστής στήθηκε άμεσα, διήρκεσε, όμως, πολλές ώρες έως τις 4 το απόγευμα, μέχρι οι πυροσβέστες να καταφέρουν να σηκώσουν τον άνθρωπο και να τον τοποθετήσουν σε σωστή στάση.

Συγκεκριμένα, πέντε πυροσβέστες με τρία πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στον τόπο. Οταν κατάφεραν πλέον να τον σηκώσουν όρθιο, έβαλαν τούβλα κάτω από το κρεβάτι ώστε να το στηρίξουν και ο 45χρονος να μπορέσει να ξαπλώσει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργαλαστής επεμβαίνει για τον 45χρονο. Αντίθετα καλείται και συνδράμει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς ο υπέρβαρος είναι μόνος και όποτε έχει ανάγκη δεν έχει πού αλλού να απευθυνθεί.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο είναι πάντοτε δίπλα του όπως και σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ομως, από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις εικόνες εσωτερικά του σπιτιού προκύπτει το ερώτημα πόσο θα αντέξει ο 45χρονος να πορεύεται έτσι.

Δεν χρειάζεται βοήθεια για τη φροντίδα του σπιτιού μόνο, αλλά και για τον ίδιο προκειμένου στην καθημερινότητά του να μπορεί να φέρνει σε πέρας στοιχειώδεις ανάγκες.

Ο υπέρβαρος κρίνεται ότι χρειάζεται στήριξη. Είναι μόνος στο σπίτι και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ενώ είναι νέος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου