ΤΟΠΙΚΑ

Δικαστική συνδρομή για ταυτοποίηση της σορού στον Κατηγιώργη

δικαστική-συνδρομή-για-ταυτοποίηση-τ-372249

Αίτηση για δικαστική συνδρομή για την ταυτοποίηση της σορού, που εντοπίστηκε να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κατηγιώργη και Σκιάθου στις 5 Σεπτεμβρίου, η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να ανήκει σε 27χρονο Γάλλο οικονομολόγο που εξαφανίστηκε από τη Χαλκιδική, κατέθεσε στη Εισαγγελία Βόλου ο λιμενάρχης Βόλου Χρήστος Κανάκης.

Ο κ. Κανάκης πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας Βόλου χθες και ζήτησε η ταυτοποίηση να γίνει συνδρομή της Εισαγγελίας Βόλου και της αντίστοιχης Εισαγγελίας στη Γαλλία.

Μέχρι σήμερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται η σορός, δεν έχουν παρουσιαστεί οι οικείοι του 27χρονου για την αναγνώριση, ενώ από την αρχή είχε εκτιμηθεί ότι πρέπει να γίνει λήψη DNA καθώς το πτώμα βρίσκεται σε αποσύνθεση.

Υπενθυμίζεται ότι τα ευρήματα της νεκροψίας από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τα αίτια θανάτου του άτυχου άνδρα δεν οδήγησαν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, καθώς λόγω της σήψης της σορού απαιτήθηκαν και περαιτέρω εξετάσεις.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου είναι σε αναμονή των προαναφερόμενων, καθώς στον Βόλο και τη Μαγνησία δεν υπήρξε δήλωση εξαφάνισης το τελευταίο χρονικό διάστημα και γι’ αυτό οι έρευνες είχαν στραφεί στη Βόρεια Ελλάδα από την αρχή.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου