ΤΟΠΙΚΑ

Εναρξη δικαστικού έτους με κινητοποιήσεις…

εναρξη-δικαστικού-έτους-με-κινητοποι-376346

Αμεσες προσλήψεις ζητούν οι δικαστικοί υπάλληλοι

Σε δίωρη διακοπή εργασιών θα προχωρήσουν με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου οι δικαστικοί υπάλληλοι Βόλου διεκδικώντας άμεσα προσλήψεις και επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος των ειδικών συνθηκών.

Το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στην κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας που έχει αποφασιστεί για το διάστημα από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί.

Πρόκειται για μία προειδοποιητική και συμβολική κίνηση με την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς, η οποία βρίσκει τον κλάδο με τα ίδια χρονίζοντα προβλήματα, αναφέρει η απόφαση του Συλλόγου που υπογράφεται από την πρόεδρο των δικαστικών υπαλλήλων Γιάννα Παπαδημητρίου.

Ο Σύλλογος καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 9 το πρωί για να συζητήσουν στο ακροατήριο του Πταισματοδικείου προτάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι δηλώνουν προς όλους τους αρμόδιους πως η αντοχή τους εξαντλείται.

«Ζητάμε άμεσα προσλήψεις που εκκρεμούν από δύο διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών. Δηλώνουμε πως αυτά είναι δύο από μία σειρά αιτημάτων, τα οποία έχουν ήδη κοινοποιηθεί στον υπουργό Δικαιοσύνης και σε όλα τα κόμματα της Βουλής», αναφέρεται στην απόφαση του Συλλόγου.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι Βόλου ακολουθούν τις αποφάσεις που έλαβε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), η οποία ζήτησε συνάντηση με τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης από τις 24 Ιουλίου και όπως γνωστοποιεί στους κατά τόπους Δικαστικούς Συλλόγους μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

«Δεν έχει εκδηλωθεί η παραμικρή ανταπόκριση από μέρους του υπουργού Δικαιοσύνης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Απευθύνοντας τέλος κάλεσμα για κινητοποιήσεις η Ο.Δ.Υ. Ε προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τη διεκδίκηση των αιτημάτων της μέχρι την οριστική της δικαίωση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου