ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θετικά μηνύματα για την τουριστική κίνηση τον Σεπτέμβριο στις Σποράδες

θετικά-μηνύματα-για-την-τουριστική-κί-390444

Ικανοποιητική η τουριστική κίνηση στα νησιά των Β. Σποράδων

Ξεκίνησε με πολλά προβλήματα, αλλά φαίνεται ότι η εικόνα αλλάζει. Ικανοποίηση αφήνει ο Αύγουστος στα νησιά των Βόρειων Σποράδων στον τομέα του τουρισμού, ενώ τα πρώτα μηνύματα του Σεπτέμβρη είναι εξόχως θετικά. Πλέον ο κόσμος του τουρισμού έχει αρχίσει να πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει ανατροπή του αρνητικού σκηνικού.

Οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου καταγράφουν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού αύξηση, όμως οι τζίροι των καταστημάτων είναι αισθητά μειωμένοι. Τόσο ο Μάιος, όσο και ο Ιούνιος και ο Ιούλιος δεν ήταν καλοί μήνες. Ομως, ο Αύγουστος αποζημίωσε και η εικόνα που υπάρχει για τις πληρότητες του Σεπτέμβρη είναι πολύ καλή.

Ο επαγγελματίας τουρισμού της Σκιάθου Θωμάς Κουκουλάκης επισήμανε ότι μέχρι και τις 20 Σεπτέμβρη θα υπάρχει αυξημένη κίνηση.

«Πιστεύω ότι η Σκιάθος θα ακολουθήσει τη θετική πορεία τουρισμού που υπάρχει γενικότερα στην Ελλάδα. Αν και η θερινή σεζόν ξεκίνησε δύσκολα στην πορεία η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και πλέον κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο νησί πολλοί ξένοι τουρίστες όπως Βρετανοί, Σκανδιναβοί, Ιταλοί, Γερμανοί, Βαλκάνιοι, αλλά και Ελληνες», επισήμανε.

Ο τέως δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης είπε ότι «άλλες χρονιές μετά τον Δεκαπενταύγουστο είχαμε κάθετη πτώση. Τώρα έχουμε παράταση στην κίνηση με υψηλή πληρότητα».

Αυτή τη στιγμή στο νησί υπάρχουν πάρα πολλοί τουρίστες και Ελληνες, αλλά και Αγγλοι, Σκανδιναβοί, Ιταλοί, Βαλκάνιοι.

Ανάλογη εικόνα υπάρχει και στην Αλόννησο. Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης λέει ότι το νησί είναι γεμάτο από κόσμο. «Φέτος ενδεχομένως να υπάρξει θετικό πρόσημο. Υπήρξε μία «κοιλιά» στην τουριστική κίνηση τον Ιούλιο λόγω των εκλογών, όμως ο Αύγουστος κινήθηκε ικανοποιητικά και αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, το ίδιο θα συμβεί και με τον Σεπτέμβριο. Θα περιμένουμε μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου για να έχουμε αποτέλεσμα. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίζουν να αλλάζουν τα δεδομένα. Θα έχουμε περισσότερους ξένους τουρίστες και λιγότερους Ελληνες. Μάλιστα μπορεί να εκμεταλλευτούμε και τον Οκτώβριο», είπε μεταξύ άλλων.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού στα νησιά των Βορείων Σποράδων έχουν αρχίσει να αισιοδοξούν ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου