ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδήμαρχος Βόλου έσωσε 78χρονο Βολιώτη από πνιγμό

αντιδήμαρχος-βόλου-έσωσε-78χρονο-βολιώ-397154

Σωτήρια επέμβαση από την αντιδήμαρχο Βόλου Παρασκευή Αναγνώστου

Βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στον σωστό τόπο. Από βέβαιο πνιγμό έσωσε χθες το πρωί η αντιδήμαρχος Βόλου Παρασκευή Αναγνώστου 78χρονο Βολιώτη, ο οποίος ενώ έκανε μπάνιο στην πλαζ Αλυκών αισθάνθηκε αδιαθεσία και κινδύνεψε.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 9 το πρωί και σημειώθηκαν μεγάλη αναστάτωση και πανικός. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο 78χρονος έχασε τις αισθήσεις του ενώ βρισκόταν στο νερό και λουόμενοι άρχισαν να φωνάζουν σοκαρισμένοι.

Ο 78χρονος άνδρας ήταν μόνος του στην παραλία, όμως στις Αλυκές υπήρχε πολύς κόσμος. Αλλοι κολυμβητές σάστισαν από τον πανικό, άλλοι κινητοποιήθηκαν άμεσα. Δύο λουόμενοι ανέλαβαν να βγάλουν τον κολυμβητή από τον νερό και παράλληλα ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια.

Ολα έγιναν σε δευτερόλεπτα. Η αντιδήμαρχος, που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, κινητοποιήθηκε χωρίς χάσιμο χρόνου.

Η κ. Αναγνώστου ως νοσοκόμα γνωρίζει από παροχή πρώτων βοηθειών και έδωσε άμεσα οδηγίες για κλήση σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ προχωρούσε σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Ο κολυμβητής διακομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, επανήλθε και δεν θυμόταν τίποτα για το περιστατικό.

Ο ασθενής παρέμεινε στη Β’ Παθολογική του Αχιλλοπούλειου για παρακολούθηση για λόγους πρόληψης.

Ο 78χρονος φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του, καθώς στο παρελθόν είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, το οποίο άρχισε να λαμβάνει καταθέσεις προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη.

Επισημαίνεται ότι από την αρχή του χρόνου «χάθηκαν» εφτά άνθρωποι, ενώ βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα.

Πολλά από τα περιστατικά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Προκειμένου η κολύμβηση να μην έχει απρόοπτα, ούτε οι καλοκαιρινές διακοπές τραγικό τέλος το Κεντρικό Λιμεναρχείου Βόλου συμβουλεύει:

-Μην απομακρύνεσαι κολυμπώντας από τις ακτές, όταν μάλιστα δεν ξέρεις καλό κολύμπι. Εχεις σκεφτεί ότι η επιστροφή είναι περισσότερο κουραστική; Καλό είναι να κολυμπάς με παρέα.

-Εχεις φάει; Περίμενε να περάσουν 3 – 4 ώρες για να κολυμπήσεις. Καλό είναι, όμως, να αποφεύγεις να μπαίνεις τελείως νηστικός στο νερό.

-Εχεις καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά; Εχε κατά νου ότι αλκοόλ και κολύμβηση είναι άκρως επικίνδυνος συνδυασμός.

-Μην κάνεις βουτιές σε περιοχές που δεν γνωρίζεις το βάθος ή τη διαμόρφωση του βυθού ή σε περιοχές με βράχια και πέτρες.

-Μη σπρώχνεις και μη βυθίζεις άλλους στη θάλασσα.

– Μην κολυμπάς σε περιοχές όπου υπάρχουν πινακίδες και προειδοποιούν ότι η θάλασσα είναι μολυσμένη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου