ΤΟΠΙΚΑ

Στην Εισαγγελία Βόλου διαχειριστές για τα κοινόχρηστα

στην-εισαγγελία-βόλου-διαχειριστές-γ-401693

Σε συστάσεις θα προβεί η Αστυνομία για ανεξόφλητους λογαριασμούς πολλών μηνών

«Μάχη» για την είσπραξη κοινοχρήστων. Στις πολυκατοικίες γίνονται τακτικά συνελεύσεις, με τους ενοίκους να είναι χωρισμένοι σε στρατόπεδα. Ενοικιαστές σε οικονομική αδυναμία αμελούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, ενώ οι διαχειριστές δεν αντέχουν να χρηματοδοτούν και περνούν το κατώφλι των Δικαστηρίων.

Χθες, εκπρόσωπος εταιρείας διαχείρισης επισκέφθηκε την Εισαγγελία Βόλου και ζήτησε να ληφθούν μέτρα. Είχε στα χέρια του ανεξόφλητα κοινόχρηστα πολλών μηνών. Αγανακτισμένος από την άρνηση για την καταβολή τους και μην μπορώντας να αντιμετωπίσει το θέμα με κάποια άλλη λύση ζήτησε τη λήψη μέτρων και σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε η εντολή το οικείο Αστυνομικό Τμήμα να προχωρήσει σε συστάσεις.

Η δεινή οικονομική κατάσταση έχει οδηγήσει αρκετούς ενοίκους διαμερισμάτων να μην μπορούν να ανταποκριθούν και εν μέσω σειράς υποχρεώσεων να αφήνουν ανεξόφλητους τους λογαριασμούς κοινόχρηστων.

Στον Βόλο υπάρχουν πλέον πολλές πολυκατοικίες που οι κοινόχρηστοι χώροι τους βρίσκονται στο σκοτάδι. Ασανσέρ που δεν λειτουργούν και είναι κλειδωμένα. Καθαριότητα που έχει εγκαταλειφθεί. Εξωτερικοί χώροι που ρημάζουν από τη φθορά του χρόνου.

Οφειλές της τάξεως των 2.000 ευρώ, των 1.300, των 800 ευρώ δεν μπορούν να καλυφθούν από τη διαχείριση, ενώ οι υπόχρεοι αδυνατούν.

Εκπρόσωποι εταιρειών διαχείρισης αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα επώδυνο θέμα. «Από τη μία είμαστε υποχρεωμένοι να ζητούμε τα κοινόχρηστα και από την άλλη ένοικοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν λόγω των υποχρεώσεων και των χαμηλών εισοδημάτων», τονίστηκε.

Απλήρωτα κοινόχρηστα της τάξεως των 400 ευρώ θεωρούνται σήμερα μικρά ποσά μπροστά στους λογαριασμούς που έχουν ανεξόφλητους στα χέρια τους οι διαχειριστές.

«Το αποτέλεσμα είναι μοιραίο. Το κοινό ηλεκτρικό ρεύμα κόβεται. Ασανσέρ δεν λειτουργούν, καθαρίστρια δεν υπάρχει», αναφέρθηκε ακόμη.

Φαίνεται ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο τόσο για τους ένοικους που αδυνατούν, όσο και για τους διαχειριστές που δεν μπορούν να αναζητούν χρήματα από άλλες πηγές εσόδων.

Μοιραία στα χέρια ενοικιαστών «σκάνε» δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής. «Η αποστολή των δικαστικών εγγράφων γίνεται σε καθημερινή βάση. Υπάρχουν οικοδομές χωρίς κοινόχρηστο ρεύμα επί τέσσερα χρόνια», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, οι διαχειριστές σκοντάφτουν σε ποικίλες αντιδράσεις. Η είσπραξη των κοινοχρήστων εξελίσσεται σε Γολγοθά. Αλλοι ένοικοι δέχονται να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, άλλοι πετούν έξω από το διαμέρισμά τους τον σκύλο τους και καλούν τον διαχειριστή να αποχωρήσει λέγοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα».

«Ακούμε πολλά περιστατικά. Υπάρχον πολλές πολυκατοικίες στις οποίες έχουν υποχωρήσει τα προστατευτικά στηθαία και τα κάγκελα», επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Η συντήρηση των κτιρίων έχει μείνει πίσω καθώς δεν μπορούν να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες.

«Εχουμε ακούσει διάφορα περιστατικά ακόμη και για πτώση δέντρου επειδή δεν υπήρχαν χρήματα για να γίνει η κοπή με ένα ποσό της τάξεως των 300 ευρώ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές σε διπλανό κτίριο», επισημάνθηκε ακόμη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου