ΤΟΠΙΚΑ

Αποστολή εξετελέσθη… από το Γουέστον για τον «Ιππόκαμπο»

αποστολή-εξετελέσθη-από-το-γουέστον-403392

Τρία αδερφάκια συγκέντρωσαν και παρέδωσαν στο Σωματείο δύο βαλίτσες με πλαστικά καπάκια

Συγκέντρωσαν δύο βαλίτσες με πλαστικά καπάκια συνολικού βάρους 40 κιλών και τα μετέφεραν από το Γουέστον της Μασαχουσέτης στον Βόλο για να τα παραδώσουν στο Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και να συμβάλουν στην προσπάθεια για την ενίσχυση ατόμων με κινητικά προβλήματα σε αναπηρικά αμαξίδια.

Ούτε η απόσταση, ούτε άλλη δυσκολία εμπόδισαν τρία αδερφάκια ηλικίας 16, 14 και 8 ετών να επιδείξουν το φιλανθρωπικό τους πρόσωπο και να σταθούν αλληλέγγυοι σε συμπατριώτες τους Ελληνες, εν προκειμένω Βολιώτες, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και σοβαρά προβλήματα αναπηρίας.

Τα παιδιά της Βολιώτισσας Μαρίας Λαλιώτη, γενετίστριας σε φαρμακευτική εταιρεία στη Βοστώνη και καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Γέιλ στο Κονέκτικατ, είδαν πέρυσι τη γιαγιά τους Κατερίνα Λαλιώτου να συγκεντρώνει καπάκια στον Καντήραγα και όταν ενημερώθηκαν για τα κίνητρά της όχι μόνο ευαισθητοποιήθηκαν, αλλά ανέλαβαν και πρωτοβουλία.

Ο Ερωτόκριτος, ο Αλέξανδρος και η Κατερίνα, που κατοικούν με την οικογένειά τους στο Γουέστον της Μασαχουσέτης, επισκεπτόμενοι τον Βόλο πριν από περίπου δύο εβδομάδες έφεραν μαζί τους εκτός από τα πράγματά τους και δύο μεγάλες βαλίτσες με πλαστικά καπάκια για τον «Ιππόκαμπο».

Η Μαρία Λαλιώτη μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και είπε ότι τα παιδιά συγκέντρωναν τα καπάκια επί τέσσερις ολόκληρους μήνες έχοντας στο πλάι τους την εκκλησία της περιοχής τους, τον Αγιο Δημήτριο, τις δασκάλες και τους μαθητές του ελληνικού σχολείου της ίδιας ενορίας, όλοι τους Ελληνες του Γουέστον, που ευαισθητοποιήθηκαν επίσης με μεγάλη ανταπόκριση.

«Τα παιδιά έφτιαξαν αφίσες με το όνομα του «Ιππόκαμπου» και εξηγούσαν στον κόσμο τους λόγους για τη συγκέντρωση των πλαστικών καπακιών. Σε κάθε εκδήλωση της ενορίας, που ούτως ή άλλως παίρναμε μέρος, συγκεντρώναμε καπάκια σε μεγάλα κουτιά, που τα παιδιά είχαν τοποθετήσει σε σημεία της ενορίας. Στη συνέχεια τα παίρναμε στο σπίτι, τα πλέναμε και τα συγκεντρώναμε», εξηγεί η ίδια.

Ολόκληρη η οικογένεια και ο «Ιππόκαμπος» έγιναν γνωστοί στο Γουέστον, καθώς όλοι έσπευσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια, να συμβάλλουν και να σταθούν στο πλάι του Σωματείου.

Μετά από την πολύμηνη κοινωνική δράση χθες το απόγευμα έφθασε η στιγμή και τα παιδιά πραγματοποίησαν τον σκοπό τους ολοκληρώνοντας τη φιλανθρωπική αποστολή. Η οικογένεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Σωματείου Πέτρο Μπέλλο και το διοικητικό συμβούλιο και παρέδωσε τα πλαστικά καπάκια.

Στα γραφεία του Σωματείου εκτυλίχθηκαν στιγμές συγκίνησης. Ο «Ιππόκαμπος» δέχθηκε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση την ενίσχυση, ενώ και η οικογένεια των παιδιών, του Ελληνοαυστραλού Διονύση Σακκά, ήταν ευτυχισμένη που το έργο έφτασε στο τέλος του.

Η γιαγιά της οικογένειας αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα για τα παιδιά. Οι μικρούληδες έκαναν γνωστό τον «Ιππόκαμπο» σε ολόκληρο το Γουέστον. Τα μέλη του «Ιππόκαμπου» και οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα που στηρίζει το Σωματείο έχουν στο πλάι τους Ελληνες της Μασαχουσέτης, καθώς τα τρία αδερφάκια δεν το έβαλαν κάτω, επιδεικνύοντας πείσμα, στόχο, προσήλωση, ανθρωπισμό.

Επισημαίνεται ότι το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» συγκεντρώνει φέτος για 5η συνεχή χρονιά πλαστικά καπάκια και παραδίδοντας αναπηρικά αμαξίδια χτίζει γέφυρες επικοινωνίας σε κινητικά ανάπηρους, που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, σκορπίζοντας χαμόγελα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου