ΤΟΠΙΚΑ

Νέα απάτη σε βάρος οδοντίατρου στον Βόλο

νέα-απάτη-σε-βάρος-οδοντίατρου-στον-βό-405333

Συνεχείς απόπειρες για τηλεφωνική εξαπάτηση σε βάρος γνωστών γιατρών

Επανεμφανίστηκαν οι απατεώνες, που προσπαθούν να εξαπατήσουν γνωστούς γιατρούς. Το περασμένο Σαββατοκύριακο θύμα απατεώνα έπεσε ο οδοντίατρος Κώστας Καραγεωργίου. Αγνωστος άνδρας τηλεφώνησε σε εταιρεία στον Βόλο και επικαλούμενος τα στοιχεία του οδοντίατρου προχώρησε σε δήθεν παραγγελία οικοδομικών υλικών.

Μάλιστα, πρόκειται για ένα από τα πολλά περιστατικά που σημειώνονται από το Πάσχα και μετά. Επαγγελματίες του κλάδου παρομοιάζουν το εν λόγω κύκλωμα με αυτό που επικαλείται τα τροχαία ατυχήματα θέλοντας να υποδηλώσουν ότι έχει μεγάλη συχνότητα στη δράση του.

Στην προκείμενη περίπτωση ο κ. Καραγεωργίου ενημερώθηκε για την απάτη χθες από την εταιρεία στην οποία είχε γίνει η παραγγελία και φυσικά έμεινε έκπληκτος.

Ο άγνωστος άνδρας που τηλεφώνησε στην επιχείρηση μετά από την παραγγελία έστειλε και το καταθετήριο χρημάτων στην Τράπεζα. Στην πορεία όμως τηλεφώνησε εκ νέου και είπε ότι η κατάθεση είχε γίνει για άλλο λογαριασμό ζητώντας τα χρήματά του πίσω και στη συνέχεια προχώρησε και σε ακύρωση παραγγελίας.

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν ονόματα που είναι γνωστά στις επιχειρήσεις στις οποίες στοχεύουν και εμφανιζόμενοι με τα στοιχεία άλλων ποντάρουν στην εξαπάτηση στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Οι εν λόγω απάτες είναι γνωστές στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας εδώ και καιρό και όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου είναι ενημερωμένοι, όπως και στην προκείμενη περίπτωση, καθώς ο κ. Καραγεωργίου προχώρησε σε ανάρτηση στο FB, ενώ σήμερα θα προχωρήσει και σε καταγγελία κατά αγνώστων στην Αστυνομία.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Τίνα Κλάρα λέει ότι παρόμοια κρούσματα σημειώνονται από τον Απρίλιο και μετά όχι μόνο στον Βόλο και τη Μαγνησία, αλλά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Η ίδια σημειώνει ότι οι απάτες δεν στήνονται μόνο με ψεύτικες παραγγελίες, αλλά και με το πρόσχημα ανάγκης χρημάτων με τους απατεώνες να προσποιούνται πάντοτε τηλεφωνικά ότι είναι γνωστοί γιατροί ή οδοντίατροι.

Η ίδια γνωρίζει τουλάχιστον δύο τέτοιες απόπειρες εξαπάτησης. «Οι δράστες υποτιμούν τη νοημοσύνη των συναδέλφων. Με τα επιχειρήματά τους σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να πείσουν. Εξάλλου όλοι οι συνάδελφοι είναι ενημερωμένοι, ενώ και όλοι οι γιατροί στον Βόλο γνωρίζονται μεταξύ τους λόγω των μικρών αποστάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανάλογο περιστατικό είχε καταγγελθεί και τον περασμένο Μάιο σε βάρος οδοντίατρου και τότε είχαν γνωστοποιηθεί απανωτά κρούσματα σε βάρος γιατρών και φαρμακοποιών.

Αγνωστος τηλεφωνούσε στα υποψήφια θύματά του και συστηνόταν κάθε φορά σαν συνάδελφός τους από τους οποίους ζητούσε οικονομική εξυπηρέτηση με την υπόσχεση ότι θα επέστρεφε άμεσα τα χρήματα και με… τόκο 100 ευρώ. Βέβαια και αυτές οι απόπειρες εξαπάτησης έπεσαν τελικά στο κενό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου