ΤΟΠΙΚΑ

Στον Ανακριτή για τα ναρκωτικά ο υπάλληλος των φυλακών Βόλου

στον-ανακριτή-για-τα-ναρκωτικά-ο-υπάλλ-412673

Για την απόπειρα εισαγωγής κάνναβης – Ο ίδιος δηλώνει χρήστης ναρκωτικών ουσιών

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Βόλου στον 50χρονο διοικητικό υπάλληλο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων στον Βόλο που συνελήφθη προχθές την ώρα που ετοιμαζόταν να επισκεφθεί την Υπηρεσία του για εργασία, καθώς σε έλεγχο αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών βρέθηκε να έχει επάνω του μικροποσότητα χασίς.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων και τον παρέπεμψε για να απολογηθεί για τις πράξεις του στον Ανακριτή Βόλου από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο Δευτέρα στις 10 το πρωί.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε πράξη διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Ισχυρίζεται ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών επί σειρά ετών και για να το πιστοποιήσει αυτό ζήτησε να διενεργηθεί ιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Να επισημανθεί ότι ποινική δίωξη ασκήθηκε και για το αδίκημα λαθρεμπορίας που είναι όμως σε βαθμό πλημμελήματος.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από πληροφορίες που υπήρχαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου προχώρησαν προχθές σε αιφνιδιαστικό έλεγχο. Περίμεναν τον 50χρονο στην είσοδο του καταστήματος στις 8 του πρωί και όταν τον είδαν να προσεγγίζει για να αναλάβει εργασία προχώρησαν σε σωματικό έλεγχο έξω από την κεντρική είσοδο των φυλακών.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 0,05 γραμμαρίων, ενώ η έρευνα συνεχίστηκε στο σπίτι του 50χρονου και ολοκληρώθηκε στις 11 το πρωί.

Οι αστυνομικοί σύμφωνα με την Αστυνομία εντόπισαν και κατέσχεσαν εκεί ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 5,74 γραμμαρίων, τρία πλαστικά φιαλίδια με υγρό άγνωστης χημικής ουσίας, ένα ναρκωτικό χάπι και 26 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ένσημη ειδική ταινία φορολόγησης.

Ο 50χρονος κρατείται.

Είχαν βρεθεί ναρκωτικά στις φυλακές πρόσφατα

Επισημαίνεται ότι μόλις προχθές Τετάρτη ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με αποκλειστικό ρεπορτάζ ενημέρωσε ότι άγνωστοι δράστες είχαν ρίξει την Τρίτη ναρκωτικά στις φυλακές Βόλου.

Οι εσωτερικοί φύλακες είχαν βρει στην εξωτερική περίφραξη ποσότητα χασίς βάρους 30 γραμμαρίων καθώς επίσης και τρία κινητά τηλέφωνα. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κατ’ αγνώστων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου