ΑΛΜΥΡΟΣ

Πυρκαγιά σε νταμάρι στη Σούρπη

πυρκαγιά-σε-νταμάρι-στη-σούρπη-413067

Αμεση παρέμβαση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού και το δήμο

Συναγερμός χθες στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού και τη δημοτική αρχή Αλμυρού για πυρκαγιά στη Σούρπη. Στις 4 τα ξημερώματα, σύννεφα καπνού έβγαιναν από νταμάρι στα βόρεια του χωριού.

Στον τόπο έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με εννέα πυροσβέστες και πέντε χωματουργικά μηχανήματα.

Οι ρίψεις νερού που έγιναν δεν καταλάγιαζαν τη φωτιά που κατέκαιγε ξηρά χόρτα και άλλα άχρηστα αντικείμενα και γι’ αυτό απαιτήθηκε η επικάλυψη με χώμα.

«Κινητοποιηθήκαμε άμεσα», είπε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κωνσταντίνος Νικοβιώτης. «Από την πρώτη στιγμή που ειδοποιηθήκαμε συνδράμαμε με δύο φορτωτές και τρία φορτηγά», προσθέτει ο ίδιος.

Η φωτιά κατέστη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο γύρω στις 8.30 το πρωί, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμεναν στον τόπο για λόγους πρόληψης μετά τις 12 το μεσημέρι.

Τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς δεν έχουν διαλευκανθεί από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού. Όμως, ο χρόνος εκδήλωσης της πυρκαγιάς, αλλά και ο τόπος δημιουργεί υποψίες.

Ο κ. Νικοβιώτης λέει ότι «η γύρω περιοχή δεν είναι κατοικημένη, ενώ ο δρόμος που υπάρχει οδηγεί μόνο στο νταμάρι και η πυρκαγιά εκδηλώθηκε πολύ νωρίς το πρωί. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι κάποιος την προκάλεσε».

Πυρκαγιά στο ίδιο σημείο είχε εκδηλωθεί και πριν από περίπου τρία χρόνια. Παλαιότερα, το νταμάρι χρησιμοποιούταν ως άτυπη χωματερή, με αποτέλεσμα κάτοικοι της περιοχής να απορρίπτουν άχρηστα αντικείμενα.

Για να σταματήσει η ανεξέλεγκτη ρίψη άχρηστων αντικειμένων πέρυσι η δημοτική αρχή Αλμυρού έλαβε μέτρα και έβαλε περίφραξη, ενώ έκοψε και την κίνηση του δρόμου, αν και το οικόπεδο ανήκει στο δημόσιο και όχι στον δήμο.

Παρόλα αυτά, άγνωστοι δράστες ξήλωσαν την περίφραξη και απομάκρυναν του πασσάλους, με αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι ελεύθερη.

Ευτυχώς, πάντως, η πυρκαγιά περιορίστηκε στην αρχική της εστία και δεν μεταδόθηκε στα πουρνάρια που βρίσκονται στη γύρω περιοχή, ούτε πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Αν και για την κατάσβεση απαιτήθηκαν ώρες, η παρέμβαση ήταν έγκαιρη τόσο από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού όσο και από τη δημοτική αρχή.

Στο νταμάρι υπήρχε εύφλεκτο υλικό, καθώς είχαν εναποτεθεί πολλά ξερά κλαδιά και άλλα άχρηστα αντικείμενα.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης, ερευνώντας όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου