ΤΟΠΙΚΑ

Σύλληψη υπαλλήλου για διακίνηση ναρκωτικών

σύλληψη-υπαλλήλου-για-διακίνηση-ναρκ-413351

Στα χέρια του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου 50χρονος ημεδαπός

Σύλληψη με το «καλημέρα» υπαλλήλου των φυλακών Βόλου για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου συνέλαβαν έναν ημεδαπό διοικητικό υπάλληλο του σωφρονιστικού καταστήματος περίπου 50 ετών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ο ίδιος πάντως, ο κατηγορούμενος, φέρεται να αρνείται κάθε ανάμειξή του με διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές Βόλου.

Η οργανωμένη επιχείρηση

Μετά από πληροφορίες που υπήρχαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου προχώρησαν την Πέμπτη σε αιφνιδιαστικό έλεγχο. Περίμεναν τον 50χρονο στην είσοδο του καταστήματος στις 8 το πρωί και όταν τον είδαν να προσεγγίζει για να αναλάβει εργασία προχώρησαν σε σωματικό έλεγχο έξω από την κεντρική είσοδο των φυλακών.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 0,05 γραμμαρίων, ενώ η έρευνα συνεχίστηκε στο σπίτι του 50χρονου και ολοκληρώθηκε στις 11 το πρωί.

Οι αστυνομικοί σύμφωνα με την Αστυνομία εντόπισαν και κατέσχεσαν εκεί ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 5,74 γραμμαρίων, τρία πλαστικά φιαλίδια με υγρό άγνωστης χημικής ουσίας, ένα ναρκωτικό χάπι και 26 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ένσημη ειδική ταινία φορολόγησης.

Ο 50χρονος κρατείται και θα οδηγηθεί την Παρασκευή στην Εισαγγελία Βόλου καθώς σε βάρος του έχει σχηματισθεί δικογραφία.

Μάλιστα εάν διαπιστωθεί όντως η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, τότε πέραν των πειθαρχικών αδικημάτων θα κατηγορηθεί και για αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση.

Αρνείται τις κατηγορίες ο 50χρονος

Ο ίδιος πάντως ο υπάλληλος, φέρεται να δηλώνει χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Αρνείται κάθε κατηγορία για διακίνηση. Διαψεύδει κάθε ανάμειξή του σε σπρώξιμο ναρκωτικών μέσα στις φυλακές στους κρατούμενους του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου. Ο 50χρονος φέρεται να ισχυρίζεται ότι κατείχε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση και μόνο και εμφανίζεται κατηγορηματικός σε αυτό.

Είχαν βρεθεί ναρκωτικά στις φυλακές πρόσφατα

Επισημαίνεται ότι μόλις την Τετάρτη ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με αποκλειστικό ρεπορτάζ ενημέρωσε ότι άγνωστοι δράστες είχαν ρίξει την Τρίτη ναρκωτικά στις φυλακές Βόλου. Οι εσωτερικοί φύλακες είχαν βρει στην εξωτερική περίφραξη ποσότητα χασίς βάρους 30 γραμμαρίων καθώς επίσης και τρία κινητά τηλέφωνα. Για το περιστατικό είχε ενημερωθεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών που ξεκίνησε έρευνες. Συγκεκριμένα, η ποσότητα κάνναβης είχε εντοπισθεί καρφωμένη σε κάγκελο της περίφραξης και προκαλούσε υποψίες για τον τόπο που εντοπίστηκε.

Η Αστυνομία ερευνά αν σχετίζεται αυτή η υπόθεση με τη δράση του 50χρονου ή όχι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου