ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνής διαγωνισμός για ηλεκτρολογικό υλικό

διεθνής-διαγωνισμός-για-ηλεκτρολογι-414067

Από το Δήμο Βόλου για τη συντήρηση του δημοτικού φωτισμού

Σε διεθνή ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό, προϋπολογισμού 517.298 ευρώ, θα προχωρήσει η δημοτική αρχή Βόλου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες προμήθειας για το δημοτικό φωτισμό.

Το θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Στόχος είναι η δημοτική αρχή να προχωρήσει στη συντήρηση και επισκευή του δημοτικού φωτισμού όλων των δημοτικών ενοτήτων.

Το θέμα κρίνεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ως κατ’ επείγον, καθώς αρκετά υλικά δεν υπάρχουν στην μελέτη του διαγωνισμού του 2018 ο οποίος είναι σε εξέλιξη, ενώ για άλλα συμφώνα με το πρακτικό οικονομικών προσφορών ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει καταστεί άγονος (289/2019 Α.Ο.Ε.).

Η Διεύθυνση επισημαίνει ότι εάν δεν ξεκινήσει σύντομα η διαδικασία για τον παρόντα διαγωνισμό θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας, με ό,τι κινδύνους αυτό ελλοχεύει για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό συνέταξε μελέτη προϋπολογισμού 517.298,24 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α για την ανωτέρω προμήθεια.

Η πρόταση για τον Φιλόδημο ΙΙ

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία και η αναβάθμιση των στάσεων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων» του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Ο Δήμος Βόλου προτίθεται να υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 192.820,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%) για την αναβάθμιση 42 υφιστάμενων στάσεων που βρίσκονται σε κεντρικές περιοχές του Βόλου και έχουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Αναφέρεται ότι στον Δήμο Βόλου λειτουργούν 16 εγκεκριμένες λεωφορειακές γραμμές, οι οποίες εξυπηρετούνται από 360 στάσεις εξυπηρέτησης επιβατών, εκ των οποίων οι 103 διαθέτουν στέγαστρο.

Ειδικότερα προτείνεται η προμήθεια και τοποθέτηση στεγάστρων. Από την πλευρά του, το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα υπάρχοντα κεντρικά στέγαστρα, σε στάσεις όπου σήμερα δεν υπάρχουν στέγαστρα.

Ο δήμος Βόλου θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 42. 820 ευρώ.

Το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει με συνολικά 46 θέματα. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται εγκρίσεις παραχώρησης χώρων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, η συγκρότηση επιτροπών για την παρακολούθηση έργων, παρατάσεις εκμίσθωσης χώρων ή εκμίσθωση χώρων, κάλυψη δαπανών για εκδηλώσεις και δράσεις.

Ακόμη, περιλαμβάνονται εγκρίνεις ανακεφαλαιωτικών πινάκων υλοποίησης έργων και πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής εργασιών.

Στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και οι παρατάσεις της συμβατικής προθεσμίας των έργων «Επισκευή και βελτίωση αθλητικού κέντρου συνοικίας Χιλιαδούς», «Βελτίωση Υποδομής Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης» και «Επέκταση Δημοτικού Φωτισμού έτους 2018».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου