ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν αποκαταστάσεις στο κέλυφος των δικαστηρίων

ξεκινούν-αποκαταστάσεις-στο-κέλυφος-414107

Αναλαμβάνει εργασίες σήμερα ο ανάδοχος του έργου

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη η εργολαβία για τις αποκαταστάσεις του κελύφους του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου. Ο ανάδοχος του έργου, Ιωάννης Παπαδημόπουλος επισκέφτηκε χθες το κτίριο με εργαζόμενους για να ξεκινήσουν τις εργασίες.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση της παρέμβασης εντός τεσσάρων μηνών, όμως ο κ. Παπαδημόπουλος δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στα μέσα Σεπτέμβρη, οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά σε εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης σε τρία υποστυλώματα του Δικαστικού Μεγάρου τα οποία έχουν υποστεί ρηγματώσεις, καθώς και εργασίες καθαίρεσης επιχρισμάτων, σκυροδεμάτων, πλακιδίων και αποκατάστασης των καθαιρέσεων. Αποκαταστάσεις θα γίνουν, τόσο στο ισόγειο όσο και στον α’ όροφο του Δικαστικού Μεγάρου.

Σε αυτοψία, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας είχαν εκτιμήσει ότι απαιτείται να γίνει αποκατάσταση των βλαβών σε δύο υποστυλώματα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου και στο διάδρομο προς την Εισαγγελία. Επιπλέον, κατέγραφαν την αναγκαιότητα για εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης και σε τοιχείο στον διάδρομο προς την Εισαγγελία.

Οσον αφορά στο υποστύλωμα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου η τεχνική έκθεση επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει καθαίρεση, με κάθε τρόπο και μέσο, των επιχρισμάτων του υποστυλώματος με ιδιαίτερη προσοχή, σε ύψος και πλάτος το οποίο θα υποδειχτεί από την επίβλεψη.

Επίσης, επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει μεταφορά των καλωδίων, εφόσον απαιτηθεί και επανατοποθέτησή τους σύμφωνα με τις υποδείξεις της επίβλεψης, όπως επίσης προστασία όλων των παρακείμενων κατασκευών από βλάβη ή φθορά. Ανάλογες εργασίες προβλέπονται και για τα άλλα δύο υποστυλώματα.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου