ΤΟΠΙΚΑ

Ειδοποιητήρια για πληρωμένες κλήσεις…

ειδοποιητήρια-για-πληρωμένες-κλήσει-414193

Η ταυτοποίηση των στοιχείων για την αποπληρωμή μπορεί να γίνει και στο Ταμείο του δήμου Βόλου

Απευθύνονται στα ΕΛΤΑ για ειδοποιητήρια που παρέλαβαν από το Ταμείο του δήμου Βόλου για οφειλές από τροχαίες παραβάσεις και διαπιστώνουν ότι έχουν καταβάλλει τα χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον σε εννέα περιπτώσεις πολιτών που δεν είχαν αποδεικτικό πληρωμής, υπάλληλοι των ΕΛΤΑ αναζήτησαν τα στοιχεία και βρήκαν ότι οι οφειλές είχαν εξοφληθεί.

Δυστυχώς, λόγω του ότι δεν υπάρχει γεφύρωση μεταξύ όλων των υπηρεσιών, σε ορισμένες περιπτώσεις τα αρχεία του Ταμείου του δήμου Βόλου παρατηρείται ότι δεν είναι ενημερωμένα, κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν προ μηνός από τον δήμο Βόλου αφορούν σε κλήσεις για το διάστημα από το 2013 έως και το 2018.

Τα στοιχεία για τους οφειλέτες παρελήφθησαν από τον δήμο Βόλου είτε από το υπουργείο Οικονομικών είτε από τη δημοτική αστυνομία και την Τροχαία Βόλου.

Όμως, η πληρωμή των οφειλών γίνεται και στον δήμο Βόλου και στα ΕΛΤΑ και σε πολλές περιπτώσεις οι υπόχρεοι δεν έχουν στα χέρια τους τις αποδείξεις πληρωμής, ενώ δεν έχει γίνει και ανανέωση των στοιχείων του δήμου.

«Τα ΕΛΤΑ οφείλουν να ενημερώσουν εγγράφως τον δήμο και το κάθε ποσό πρέπει να αναφέρεται στον αριθμό κλήσης. Προφανώς κάποια στοιχεία δεν είχαν περιληφθεί και δεν δημοσιοποιήθηκαν σε εμάς. Έφθασαν μεν τα χρήματα αλλά δεν γινόταν να βεβαιωθεί από ποιους εξοφλήθηκαν για να διαγραφούν και από το ταμείο. Ίσως να μην έδιναν και οι ίδιοι οι πολίτες κάποια στοιχεία», είπε ερωτηθείς σχετικώς ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Βόλου Ανδρέας Ζέρβας.

Ωστόσο, ακόμη και χωρίς απόδειξη πληρωμής, η ταυτοποίηση των στοιχείων μπορεί να γίνει και από το Ταμείο του δήμου Βόλου. Οι πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και δεν έχουν στα χέρια τους τα αποδεικτικά καταβολής των κλήσεων μπορούν να απευθύνονται στο Ταμείο του δήμου Βόλου χωρίς να καταφεύγουν στα ΕΛΤΑ όπου είχε γίνει η καταβολή της οφειλής.

«Οι πολίτες δεν χρειάζεται να επισκέπτονται και τα ΕΛΤΑ και να ταλαιπωρούνται», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου