ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη κίνηση, μειωμένες αγορές

μεγάλη-κίνηση-μειωμένες-αγορές-417510

Πάνω από 60% τα ποσοστά των εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα

Σε χαμηλά επίπεδα κινούνται οι αγορές στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, παρά τα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων, που πλέον φθάνουν και ξεπερνούν το 50% – 60%. Ωστόσο, στην εμπορική αγορά υπάρχει επισκεψιμότητα, ενώ η ψυχολογία του καταναλωτή μετά από τις εκλογές έχει αλλάξει.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος λέει ότι οι εκπτώσεις κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα κινήθηκαν στο ίδιο περίπου επίπεδα με πέρυσι με κάποια από τα καταστήματα να έχουν και αύξηση του τζίρου, ενώ κάποια άλλα όχι.

Η τοπική αγορά φαίνεται να στηρίζεται κατά κύριο λόγο από τους ντόπιους καταναλωτές. Οι τουρίστες, αν και πλέον τρέχει Αύγουστος, δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη ή τουλάχιστον η προσέλευσή τους στα καταστήματα είναι αισθητά μειωμένη.

«Γενικά υπήρχε μία κινητικότητα στην αγορά μέχρι και το τέλος του Ιουλίου. Μετά από τις εκλογές η ψυχολογία του κόσμου είναι σαφώς βελτιωμένη και υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον και επισκεψιμότητα. Ομως, οι αγορές κινούνται σε χαμηλά επίπεδα», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Οντόπουλος.

Η κίνηση στην εμπορική αγορά έχει ανεβάσει και την ψυχολογία του εμπορικού κόσμου. «Η κατανάλωση είναι μειωμένη. Ομως, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει επισκεψιμότητα», αναφέρει ο ίδιος.

Σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο η αγορά φαίνεται να έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. «Βλέπουμε όμως ότι ο τουρισμός δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικός. Πέρυσι είχαμε περισσότερους ξένους επισκέπτες. Παραμένουμε λοιπόν στα ίδια επίπεδα λόγω των ντόπιων καταναλωτών», συμπληρώνει.

Εχθρός ο καιρός για την αγορά

Ο Αύγουστος δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Ο κ. Οντόπουλος λέει ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών η αγορά δουλεύει μέχρι τις 12 το μεσημέρι και όταν είναι ανοιχτή το απόγευμα από τις 8 και μετά. Στα υπόλοιπα διαστήματα της λειτουργίας των καταστημάτων δεν υπάρχει καθόλου κίνηση.

Ο εμπορικός κόσμος ελπίζει η κατάσταση να είναι παροδική και ότι η εικόνα να βελτιωθεί το επόμενο διάστημα. Στηρίζει τις ελπίδες του στα ενθαρρυντικά μηνύματα που λαμβάνει από τους καταναλωτές.

Επισημαίνεται ότι οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 30 Αυγούστου ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας ετοιμάζεται να διοργανώνει εκ νέου τη Λευκή Νύχτα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου