ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για σπίτι – τρώγλη στον Βόλο

προκαταρκτική-για-σπίτι-τρώγλη-στον-419947

Ελέγχους και αυτοψία ζήτησε η Εισαγγελία Βόλου

Σε τρώγλη μετατράπηκε εγκαταλειμμένη οικία σε πάροδο πλησίον του Νοσοκομείου Βόλου. Η κατοικία, που είναι αγνώστου ιδιοκτήτη, «πνίγεται» στην πυκνή βλάστηση, ενώ η συσσώρευση σκουπιδιών, μπαζών και άλλων άχρηστων αντικειμένων την έχει μετατρέψει σε ανθυγιεινή εστία για τη γύρω περιοχή και τους κατοίκους της, που βλέπουν ποντίκια να μπαινοβγαίνουν από το σπίτι και βιώνουν εφιάλτη.

Στο θέμα που απασχολεί τους περιοίκους ολόκληρης γειτονιάς θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους παρενέβη χθες η Εισαγγελία Βόλου, η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση με στόχο να διαπιστωθεί εάν παραβιάζεται η υγειονομική νομοθεσία και εάν ναι και κρίνεται σκόπιμο να υπάρξει και καθαρισμός του χώρου.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο των δικαστηρίων μετά από ενημερωτικό έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση επισημαίνει ότι στην εγκαταλειμμένη οικία υπάρχει πυκνή βλάστηση με αποτέλεσμα να προκύπτει κίνδυνος πυρκαγιάς και παράλληλα ανθυγιεινή εστία με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά τρωκτικά και έντομα.

Η Εισαγγελία Βόλου ζητεί επιπλέον ελέγχους και αυτοψία τόσο από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, όσο και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε να διερευνηθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου που θα λάβει από κάθε αρμόδιο καταθέσεις. Εάν όντως κριθεί ότι απαιτείται, τότε ενδέχεται να διαταχθεί καθαρισμός της οικίας.

Εξι με επτά καταγγελίες κάθε μέρα

Επισημαίνεται ότι το πρόβλημα με τα εγκαταλειμμένα σπίτια και οικόπεδα και τις ανθυγιεινές εστίες είναι έντονο σε ολόκληρο τον νομό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας δέχεται καθημερινά περί τις έξι με εφτά καταγγελίες με ανάλογο περιεχόμενο από αγανακτισμένους πολίτες που διαμαρτύρονται.

Σε κάθε καταγγελία οι επιθεωρητές προχωρούν στους απαιτούμενους ελέγχους για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την αποκατάσταση της ανθυγιεινής εικόνας. Εάν δεν εντοπισθούν οι ιδιοκτήτες η Διεύθυνση έχει αδυναμία να στείλει έγγραφο για βελτιώσεις και τότε απευθύνεται στην Εισαγγελία Βόλου.

Τα πρακτικά της αυτοψίας κοινοποιούνται παράλληλα και στην Υπηρεσία Καθαριότητας του εκάστοτε δήμου και σε άλλες υπηρεσίες ανάλογα με τα προβλήματα που διαπιστώνονται.

Εάν ο ιδιοκτήτης εντοπιστεί, τότε ζητεί τη λήψη μέτρων σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και συνήθως υπάρχει συμμόρφωση και επίλυση των προβλημάτων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου