ΤΟΠΙΚΑ

Ν. Αγχίαλος: Βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 2.000€

ν-αγχίαλος-βρήκε-και-παρέδωσε-πορτοφό-420277

Επισκέπτης του Βόλου δεν έχει λόγια να ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη του ουζερί «Φινιστρίνι» στη Νέα Αγχίαλο

Βρήκε και παρέδωσε στον κάτοχό του πορτοφόλι, που περιείχε χρηματικό ποσό πάνω από 2.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του μεζεδοπωλείου, ουζερί, τσιπουράδικου «Φινιστρίνι» στη Ν. Αγχίαλο συγκίνησε με την πράξη του 50χρονο Αθηναίο, που ήταν περαστικός από την περιοχή.

Πριν από δύο εβδομάδες αναχωρούσε από τον Βόλο για διακοπές στη Σκόπελο και διαπίστωσε με μεγάλη έκπληξη ότι το πορτοφόλι του έλειπε από την τσάντα. Απευθύνθηκε τότε στο ουζερί, που είχε καθίσει με την παρέα του το προηγούμενο βράδυ και ο κ. Γιώργος ο ιδιοκτήτης προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

«Μιλούσαμε τηλεφωνικώς όση ώρα έψαχνε και όταν μας ενημέρωσε ότι βρήκε το πορτοφόλι κάτω από την καρέκλα στο τραπέζι που καθόμασταν δεν πίστευα σε αυτά που άκουγα. Γύρω – γύρω ήταν και άλλες παρέες. Ευτυχώς, κανένας δεν το είχε πάρει, αλλά και ο ιδιοκτήτης προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει. Το πορτοφόλι περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό», είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο 50χρονος Αθηναίος, που δεν έχει λόγια να ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη του ουζερί.

Ο 50χρονος αποδείχτηκε ότι έχασε το πορτοφόλι του την ώρα που έφευγε από το μαγαζί. Πλήρωσε τον λογαριασμό και προσπαθώντας να το βάλει στην τσάντα δίχως να το αντιληφθεί του έφυγε από τα χέρια και έπεσε στην άμμο κάτω από το τραπέζι.

Η απώλεια έγινε αντιληπτή την άλλη μέρα το πρωί. «Πραγματικά ο ιδιοκτήτης του ουζερί με την ενέργειά του αποτελεί στις μέρες μας φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση και για τους νέους ανθρώπους και για τους μεγαλύτερους», είπε ο 50χρονος.

«Τον ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας», επισήμανε, καθώς η περιπέτειά του είχε αίσια κατάληξη και οι διακοπές συνεχίστηκαν στο νησί των Β. Σποράδων απρόσκοπτα χωρίς να προκύψει αλλαγή στο πρόγραμμα.

Ο κάτοχος του πορτοφολιού δεν χρειάστηκε καν να αλλάξει την αναχώρηση και να επιστρέψει στη Ν. Αγχίαλο. Ο κ. Γιώργος του ταχυδρόμησε αμέσως το πορτοφόλι στη Σκόπελο και έτσι ο Αθηναίος συνέχισε τις διακοπές του χωρίς προβλήματα.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στον κ. Γιώργο και μίλησε για την εμπειρία που είχε με τη σύζυγό του Αννα που από κοινού λειτουργούν το ουζερί.

«Θεώρησα υποχρέωσή μου να επιστρέψω το πορτοφόλι. Δεν μου πέρασε ούτε μία στιγμή από το μυαλό να το κρατήσω. Στη ζωή μου πορεύτηκα με τιμιότητα και εργατικότητα. Και αυτά ακολουθούν και τα παιδιά», λέει ο ίδιος.

«Και άλλες φορές έχει συμβεί στο παρελθόν και τώρα να χάνονται διάφορα αντικείμενα, όπως κινητά τηλέφωνα, κομπολόγια, αναπτήρες και πάντοτε και εγώ και η σύζυγός μου φροντίζουμε να επιστρέφονται στα χέρια των κατόχων τους.

Είναι αρχή του καταστήματός μας, της συζύγου μου και εμένα προσωπικά», πρόσθεσε ακόμη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου