ΤΟΠΙΚΑ

Κινητοποίηση για 45χρονη Βολιώτισσα

κινητοποίηση-για-45χρονη-βολιώτισσα-420648

Στην Εισαγγελία Βόλου πρόκειται να απευθυνθούν κάτοικοι της γειτονιάς της για παρέμβαση

Αναστατωμένη είναι ολόκληρη συνοικία του Βόλου για 45χρονη γυναίκα, που φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και επιβίωσης και ωστόσο να είναι μόνη.

Κάτοικοι της περιοχής τονίζουν ότι η γυναίκα χρήζει άμεσα βοήθειας και κινητοποιούνται με σκοπό την παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου, καθώς ισχυρίζονται ότι η 45χρονη δεν μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματά της.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στον προϊστάμενο του Ιερού Ναού της ενορίας που κινητοποιείται από κοινού με τους κατοίκους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της γυναίκας.

Σύμφωνα με τον εφημέριο, όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου πέντε χρόνια. Ηταν τότε που απεβίωσε η μητέρα της 45χρονης και εκείνη έμεινε μόνη προφανώς χωρίς κανένας από το συγγενικό της περιβάλλον να μπορεί να τη βοηθήσει.

Αρχικώς ανέλαβε την επιμέλειά της η νονά της, όμως στην πορεία εκείνη αντιμετώπισε προβλήματα με την υγεία της και στη συνέχεια στο σπίτι της παρουσιαζόταν μία άλλη γυναίκα πιθανόν η κόρη της νονάς της.

Σύμφωνα με τον εφημέριο, η 45χρονη σιτίζεται τον χειμώνα στο Σπίτι Γαλήνης, όμως τώρα που αυτό είναι κλειστό λόγω του καλοκαιριού προστρέχει για βοήθεια στους γείτονές της, οι οποίοι δεν μπορούν να τη βλέπουν άλλο να βασανίζεται και κινητοποιούνται προκειμένου να υπάρξει βοήθεια με τη φιλοξενία της γυναίκας σε κάποια οργανωμένη δομή.

Οπως επισημαίνεται, η γυναίκα λαμβάνει κάποιο βοήθημα, αλλά είναι άγνωστο πώς γίνεται η διαχείρισή του.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, είναι αδύνατο να συνεννοηθεί κανείς με τη 45χρονη, η οποία φέρεται έξω από το σπίτι να έχει ακατανόητες συμπεριφορές και να είναι εκτεθειμένη σε κινδύνους.

Επιπλέον, από την εικόνα του σπιτιού φαίνεται ότι δεν μπορεί να συντηρηθεί μόνη της. Σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες, το σπίτι είναι γεμάτο ακαθαρσίες και σκουπίδια.

Ωστόσο, οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουν αποπειραθεί να προσεγγίσουν τη γυναίκα για να τη βοηθήσουν, αλλά οι προσπάθειές τους συνάντησαν εμπόδια.

Τις επόμενες μέρες κάτοικοι της περιοχής αναμένεται να επισκεφθούν την Εισαγγελία Βόλου και να ζητήσουν βοήθεια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου