ΤΟΠΙΚΑ

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα οι «καταληψίες» των Αλυκών

στο-μικροσκόπιο-του-εισαγγελέα-οι-κα-420760

Καταθέσεις θα λάβει το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου

Εισαγγελική έρευνα για την καταγγελλόμενη κατάληψη της παραλίας των Αλυκών από ομάδα περίπου 20 ατόμων, που φέρονται να απολαμβάνουν το μπάνιο τους με έναν ανορθόδοξο τρόπο αφήνοντας πίσω τους πολλά σκουπίδια και εστίες μόλυνσης, γεγονός που προκαλεί αγανάκτηση στους περιοίκους.

Διατάσσοντας προκαταρκτική εξέταση, η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου να λάβει καταθέσεις προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει και εάν όντως υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και υποβάθμιση περιβάλλοντος και από ποιους.

Το θέμα ανέδειξε με ρεπορτάζ του χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, με τίτλο «κλήσεις ανά δεύτερη μέρα για Αλυκές δέχεται το Λιμεναρχείο Βόλου».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μίλησε με περίοικους και μετέφερε τις διαμαρτυρίες τους. Τα Σαββατοκύριακα ενίοτε και τις Δευτέρες ομάδες ανθρώπων κάνουν κατάληψη της παραλίας με έναν… ανορθόδοξο τρόπο. Οπως καταγγέλλουν με κείμενο το οποίο υπογράφουν 21 κάτοικοι, οι «καταληψίες» δεν απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην οργανωμένη παραλία των Αλυκών. «Χρησιμοποιούν τις ντουζιέρες για να πλένονται με σαπούνι, βάζουν… μπουγάδα στα ρούχα τους, ανάβουν φωτιές για να ψήσουν ή γκαζάκια για να μαγειρέψουν, αφήνουν πίσω τους πολλά σκουπίδια και αφοδεύουν πίσω από τα δέντρα», τονίζουν στο έγγραφο διαμαρτυρίας τους.

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν η κατάσταση είναι η ίδια τα τελευταία χρόνια. Συγκέντρωσαν υπογραφές και κατέθεσαν μήνυση στην Εισαγγελία Βόλου, αφού πρώτα εκπρόσωπός τους ήρθε σε επικοινωνία με τις αρχές, την Πυροσβεστική, το Λιμεναρχείο, τον Δήμο, την Αστυνομία.

Οπως λένε περίοικοι, από τη δράση των συγκεκριμένων προκαλούνται κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, αλλά και σοβαροί κίνδυνοι πυρκαγιάς.

Προκαταρκτική για παράνομη υλοτόμηση

Ερευνα ανατέθηκε από την Εισαγγελία Βόλου στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και για την παράνομη υλοτόμηση στις περιοχές Βρύναινα και Κοκκωτοί Αλμυρού όπου έχει καταγγελθεί αποψίλωση εκτεταμένων περιοχών. Στο πλαίσιο της έρευνας θα ληφθεί κατάθεση από τον δασάρχη Αλμυρού που έχει προχωρήσει και σε μηνύσεις.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου