ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελέας για τις δολιοφθορές στο υδραγωγείο στη Μακρινίτσα

εισαγγελέας-για-τις-δολιοφθορές-στο-υ-423815

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Βόλου, μετά το νέο περιστατικό καταστροφής την προηγούμενη Δευτέρα

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου για το νέο περιστατικό δολιοφθοράς στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ στη Μακρινίτσα που σημειώθηκε την προηγούμενη Δευτέρα 22 Ιουλίου.

Αγνωστοι δράστες τοποθέτησαν στο φρεάτιο φόρτισης της δεξαμενής στο «Μεσιακό ίσωμα» πανιά και τσουβάλια στον αγωγό τροφοδοσίας της δεξαμενής, με αποτέλεσμα το νερό να υπερχειλίζει από το φρεάτιο σε παρακείμενο αυλάκι άρδευσης και να μη γεμίζει τη δεξαμενή και έτσι σχεδόν ένα ολόκληρο χωριό να μείνει χωρίς νερό.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε έρευνα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης και εάν υπήρξε φθορά ξένης ιδιοκτησίας για ένα αγαθό όπως το νερό που χρησιμεύει για κοινό όφελος.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από τον νόμιμο εκπρόσωπο της δημοτικής επιχείρησης και τον υπάλληλο που είχε βάρδια το απόγευμα της προηγούμενης Δευτέρας οπότε σημειώθηκε η δολιοφθορά.

Ακόμη, η Εισαγγελία Βόλου ζητά από το αρμόδιο τεχνικό κλιμάκιο της ΔΕΥΑΜΒ να προχωρήσει σε αυτοψία και να καταθέσει το πόρισμα του ελέγχου για τις φθορές.

Στόχος είναι να διαπιστωθεί εάν όντως διαπράχθηκαν τα αδικήματα και εάν ναι, να εντοπισθούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη ώστε να μπει ένα τέλος στο σίριαλ με τις καταστροφές για ένα τόσο σημαντικό αγαθό με κοινό όφελος.

Επισημαίνεται ότι η νέα δολιοφθορά διαπιστώθηκε μετά από απότομη μείωση του νερού τροφοδοσίας της κεντρικής δεξαμενής της Μακρινίτσας που βρίσκεται στη θέση «Αλώνια».

Αμεσα συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ μετέβη στην περιοχή «Μεσιακό ίσωμα», όπου συγκεντρώνονται τα πηγαία ύδατα της περιοχής και στη συνέχεια οδεύουν προς τη δεξαμενή «Αλώνια». Το συνεργείο διαπίστωσε ότι στο φρεάτιο φόρτισης της δεξαμενής είχαν τοποθετηθεί από αγνώστους πανιά και τσουβάλια στον αγωγό τροφοδοσίας της δεξαμενής.

Το συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ απομάκρυνε την αυτοσχέδια κατασκευή.

Επιπλέον διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν ξεκουμπώσει τον αγωγό μεταφοράς πηγαίου νερού από την πηγή «Καρβουνιάρικα» με αποτέλεσμα το πηγαίο νερό να χύνεται στο αυλάκι άρδευσης στη θέση «Φλάμπουρο» και να μην πηγαίνει στη δεξαμενή ύδρευσης. Όλες οι βλάβες επιδιορθώθηκαν τη ΔΕΥΑΜΒ.

Πάντως δεν επρόκειτο για τη μοναδική δολιοφθορά στις εγκαταστάσεις της δημοτικής επιχείρησης. Πριν από δύο εβδομάδες διαπιστώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές και στο δίκτυο των Άνω Λεχωνίων, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν όπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εξελίχθηκε ολόκληρο σίριαλ με τους χλωριωτές στις δεξαμενές υδροδότησης των Σταγιατών.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου