Η πόλη χρειάζεται ζωή

η-πόλη-χρειάζεται-ζωή-433212

Της Κατερίνας Μαρούγκα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ετοιμάζεται να επαναλάβει τη «Λευκή Νύχτα», τη διοργάνωση που η αγορά παραμένει ανοιχτή μέχρι αργά το βράδυ, προχωρώντας σε μεγάλες προσφορές και διοργανώνοντας εξαιρετικά χάπενινγκ και δεν έχει άδικο που θα το πράξει.

Πέρυσι η διοργάνωση ήταν άκρως πετυχημένη. Σε γωνιά του εμπορικού κέντρου διοργανώθηκαν συναυλίες και διάφορες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πλήθους καλλιτεχνών.

Κανένας δεν περίμενε τότε ότι η διοργάνωση θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, αν και όλοι οι φορείς και βέβαια πρώτοι οι έμποροι κατέβαλαν προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και οι εμπορικοί δρόμοι πλημμύρισαν από κόσμο, με νέους και μεγαλύτερους ανθρώπους. Ηταν μία πραγματική γιορτή. Η νύχτα έγινε μέρα.

Ομως, δεν ήταν μόνο οι μεγάλες προσφορές που έκαναν τα καταστήματα για την προσέλκυση του κόσμου. Υψηλές εκπτώσεις γίνονται ανά τακτά διαστήματα ανάλογα με τις εποχές.

Ηταν τα υπέροχα χάπενινγκ, η όμορφη ατμόσφαιρα, η χαρούμενη διάθεση. Μικροί και μεγάλοι χάρηκαν τις εκδηλώσεις με την ψυχή τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου είχε επιτύχει τον στόχο του. Είχε ευχαριστήσει τους καταναλωτές για την προτίμηση που δείχνουν. Είχε προσελκύσει καταναλωτές και από άλλες πόλεις της Θεσσαλίας.

Με την επιτυχία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κέρδισε και η ίδια η πόλη.

Σαφώς λοιπόν και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας πρέπει όχι μόνο να επαναλάβει την εκδήλωση, αλλά αν είναι δυνατόν να την καθιερώσει.

Ισως θα πρέπει να παραδειγματισθούν και άλλοι κλάδοι και να κάνουν ανάλογες διοργανώσεις.

Ο Βόλος είναι αναμφισβήτητα μία όμορφη πόλη με συγκριτικά πλεονεκτήματα, που αναγνωρίζονται από όλους. Εχει θάλασσα, βουνό, πλούσιο φυσικό περιβάλλον.

Χρειάζεται όμως να έχει και ζωή για να κάνει τη μεγάλη αλλαγή. Μία σταθερή ψυχολογία, με διάθεση απαλλαγμένη από γκρίνια και μιζέρια, μία θετική επιτέλους αντιμετώπιση των πραγμάτων για να ξεπεράσει τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κρίση. Δεν είναι εύκολο σε μία κοινωνία με τόσα προβλήματα. Ομως, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου