ΤΟΠΙΚΑ

Στον Εισαγγελέα ο 41χρονος για το φονικό στη Ν. Αγχίαλo -Τι λένε γείτονες

στον-εισαγγελέα-ο-41χρονος-για-το-φονικό-437332

Σε άγριο φονικό κατέληξε χθες το απόγευμα ο καβγάς μεταξύ 32χρονου και 38χρονου, συγγενών, στη Νέα Αγχίαλο. Το περιστατικό, που σημειώθηκε μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών του θύτη, ξεκίνησε όταν οι δύο άνδρες συζητούσαν, έτρωγαν και έπιναν παρέα. Η κουβέντα τους όμως πήρε άσχημη τροπή, με αποτέλεσμα ο 41χρονος δράστης να τραβήξει μαχαίρι και να τραυματίσει θανάσιμα τον 38χρονο συγγενή του.

Ο δράστης κατάφερε στο θύμα του τρία πλήγματα στο στήθος τραυματίζοντάς το θανάσιμα.

Οι σκηνές φρίκης, που οδήγησαν στο στυγερό έγκλημα, εξελίχτηκαν χθες στις 4.30 το απόγευμα στη Νέα Αγχίαλο, στην οδό Ευλογημένου στο κέντρο της πόλης, όπου διαμένει ο δράστης, ο οποίος είναι ηλικίας 41 ετών.

Γείτονες της οικογένειας καλούσαν σε βοήθεια. Ανάμεσά τους η σύζυγος του δράστη και μικρό παιδάκι, το ένα από τα ανήλικα τέκνα της οικογένειας, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ καλούσαν απελπισμένα σε βοήθεια.

Μόλις λίγα λεπτά πριν ο 38χρονος έπεφτε αιμόφυρτος πάνω στο τραπέζι. Οι γείτονες αντιλήφθηκαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί, διότι προηγουμένως είχαν ακούσει τους δύο άνδρες να τσακώνονται.

Ολα φαίνεται πως έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα. Γείτονας προσφέρθηκε να μεταφέρει τον 38χρονο με το αγροτικό του αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο Βόλου με τη συνοδεία συγγενή. Στο ύψος της οδού Φιλελλήνων ο τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο και διακομίστηκε από το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Δυστυχώς, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας ήταν ήδη νεκρός. Ο δράστης τον είχε μαχαιρώσει ανελέητα στο στήθος συνολικά τρεις φορές. Οι γιατροί δεν πρόλαβαν να του δώσουν καν τις πρώτες βοήθειες, καθώς ο 38χρονος είχε παραληφθεί από το ΕΚΑΒ χωρίς αισθήσεις και πιθανότατα είχε ήδη εκπνεύσει.

Επί ποδός η Αστυνομία

Αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου, της ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας έσπευσαν στον τόπο του εγκλήματός, ανάμεσά τους και υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

Η περιοχή έξω από τον τόπο του εγκλήματος αποκλείστηκε με κορδέλα.

Οπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, οι αστυνομικοί αναζήτησαν και εντόπισαν τον δράστη σε κατάσταση μέθης στο σπίτι του, εκεί δηλαδή που σημειώθηκε το άγριο έγκλημα και στη συνέχεια τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

Εξω από το σπίτι του φονικού παρέμενε μέχρι αργά το απόγευμα πλήθος κόσμου που δεν μπορούσε να πιστέψει στο τραγικό περιστατικό. Ανάμεσά τους και πολλοί συμπατριώτες των δύο ανδρών. Κανένας δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ποιος ήταν ο λόγος που όπλισε το χέρι του δράστη για να μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τον 38χρονο ξάδερφό του.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου που ανέλαβε την έρευνα συνέχιζε έως αργά χθες το βράδυ τη προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αφορμή που οδήγησε στο στυγερό έγκλημα δεν φαίνεται να ήταν σοβαρή.

Πιθανολογείται πως τα δύο ξαδέρφια καβγάδισαν εξαιτίας της συμπεριφοράς του δράστη.

Οι αστυνομικοί λάμβαναν χθες έως αργά το βράδυ καταθέσεις από την οικογένεια του 41χρονου, περίοικους και οποιονδήποτε μπορούσε να γνωρίζει κάτι παραπάνω για να ρίξει φως στα αίτια του εγκλήματος.

Υπό έρευνα από τους αστυνομικούς είναι και το αν ο δράστης βρισκόταν νόμιμα στη χώρα και για πόσο χρονικό διάστημα.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία διέταξε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να γίνει ιατροδικαστική εξέταση.

Προκαλούσε με τη συμπεριφορά του

Σύμφωνα με πληροφορίες από Αλβανούς κατοίκους της περιοχής, ο 41χρονος, ο οποίος φέρεται να διέμενε στη Νέα Αγχίαλο εδώ και έξι μήνες, προκαλούσε συχνά με τη συμπεριφορά του. Γνωστοί του ανέφεραν ότι κατανάλωνε συχνά μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και στη συνέχεια ήταν ερειστικός και προκαλούσε προβλήματα δίνοντας δικαιώματα.

Αντίθετα, ο άτυχος 38χρονος ήταν ένα πολύ καλό παιδί. Συμπατριώτες του ανέφεραν ότι ήταν εργάτης στα χωράφια και μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον, την εργατικότητά του, το χαμηλό προφίλ που είχε.

Το θύμα φέρεται να διέμενε στη Νέα Αγχίαλο εδώ και λίγο χρονικό διάστημα, περίπου είκοσι μέρες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου