Εισαγγελική διάταξη για ταλαιπωρημένο άλογο στην Αγριά

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-11, 09:58:01
Εισαγγελική διάταξη για ταλαιπωρημένο άλογο στην Αγριά

Αφαιρείται από τον κάτοχο η επιμέλεια, στον Δήμο Βόλου η φροντίδα του εγκαταλειμμένου ζώου

 

Παρέμενε επί μήνες σε χωράφι στην Αγριά, παρατημένο από τον κάτοχό του, ενώ βρισκόταν σε άθλια κατάσταση και με σπασμένο πόδι. Για την προστασία αλόγου παρενέβη χθες με διάταξή της η Εισαγγελία Βόλου.

Μετά από αναφορά που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου για το ταλαιπωρημένο ζώο, η Εισαγγελία Βόλου αφαίρεσε την επιμέλειά του από τον κάτοχό του και την ανέθεσε στον Δήμο Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άλογο βρισκόταν στο χωράφι εδώ και τρεις μήνες δίχως ο ιδιοκτήτης του, ένας ηλικιωμένος Βολιώτης, να μπορεί να το περιποιείται λόγω προβλημάτων υγείας.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα το ζώο φρόντιζε ηλικιωμένη γυναίκα που μεριμνούσε για το νερό και για τη σίτισή του και που από την καθημερινή επαφή που είχε αποκτήσει μαζί του το είχε νοιαστεί και το είχε αγαπήσει.

Ομως η ηλικιωμένη γυναίκα αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία της και δεν μπορεί να φροντίζει πια το ζώο. Απευθύνθηκε έτσι στην Αστυνομία ώστε να αναληφθεί μέριμνα για φροντίδα και το άλογο να μη μείνει εγκαταλειμμένο στο χωράφι χωρίς νερό και τα απαραίτητα για να ζήσει.

Πράγματι ο κάτοχος του ζώου, επίσης ηλικιωμένος, δέχτηκε να του αφαιρεθεί η επιμέλεια όταν κλήθηκε από την Αστυνομία για να αναφέρει τι συμβαίνει. Ο ιδιοκτήτης ανέφερε ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, που δεν του επιτρέπουν να επισκέπτεται το ζώο και να το φροντίζει όπως χρειάζεται σε τακτικά διαστήματα.

Η Πενταμελής Επιτροπή του Δήμου Βόλου αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα στις 9 το πρωί για να αποφασίσει πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τραυματισμένο πόδι του αλόγου δεν γίνεται να αποκατασταθεί στην Ελλάδα. Στο παρελθόν σε ανάλογο περιστατικό στην Πορταριά κτηνίατρος είχε αποφανθεί ευθανασία.

Το άλογο έχει τραυματιστεί στο πόδι του και δεν μπορεί να καθίσει και να ξεκουραστεί ή όταν κάθεται μπορεί δύσκολα να σηκωθεί στα πόδια του, ενώ προσθετική μπορεί να γίνει μόνο σε κράτη του εξωτερικού και αφορά σε δαπανηρή επέμβαση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=